Media

Oulu2026-hankkeeseen ja oululaisiin tapahtumiin liittyviä painokelpoisia valokuvia on ladattavissa median käyttöön erilliseltä kuvasivustolta:

Mediakuvapankki

Viestintäohjeet löydät täältä

Hankkeen viestintä- ja markkinointityöryhmä:

Carita Forsman pj, Piia Rantala-Korhonen, Heli Metsäpelto, Satu Fränti, Sari Valppu, Minna Mäki-Heikkilä, Mirja Syrjälä, Henri Turunen ja Riina Aikio.

Uutisia

< Takaisin

Yleiset kulttuuripalvelut keskittyvät Valveelle

Uusi palvelumuoto selkeyttää kulttuurin tuottamista ja palveluja koko Oulun alueella

Kulttuuritalo Valve järjestää jatkossa Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät. Muutostyötä on valmisteltu vuodenvaihteesta ja taustalla on uusi laki kuntien kulttuuritoiminnasta, joka astuu voimaan maaliskuun alusta.

”Muutoksella vastataan myös ministeriön suositukseen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisesta. Käytännössä yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät on nyt liitetty Valveen jo olemassa olevaan toimintaan”, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Monialaisen yhteistyön avulla tavoitetaan kattavammin koko kaupungin alue, eri ikäryhmät ja myös heidät, joiden on erilaisten rajoitteiden tai taloudellisten tai sosiaalisten esteiden vuoksi haastava osallistua kulttuuritoimintaan.

”Yleisten kulttuuripalveluiden tavoitteet tukevat tasa-arvoisia ja monipuolisia mahdollisuuksia sekä taiteen ja kulttuurin tekemiseen että kokemiseen. Tehtävänämme on tukea myös vapaan kentän ja kuntalaisten oman kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia”, Valveen johtaja Arja Huotari lisää.

Uudelleen järjestelty palvelutoiminta pääsee Valveella täyteen laajuuteensa vuoden 2019 aikana. Kokonaisuutta johtaa kulttuuritalon johtaja, kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari. Toimintaan kuuluvat kulttuuritalo Valve, Oulun Lastenkulttuurikeskus, alueelliset kulttuuripalvelut ja kulttuurin hyvinvointipalvelut. Kulttuuritalo Valveen tuotannoista ja tilojen käytöstä sekä osaltaan yhteistyöstä kulttuurialan toimijoiden, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa vastaa tuotantopäällikkö Pauliina Eronen.

Oulun Lastenkulttuurikeskuksen toiminnasta vastaa lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz. Lastenkulttuurikeskuksen tehtävänä on lasten, nuorten ja perheiden kulttuuripalveluiden tuottaminen ja kehittäminen. Sen keskeiset toimijat ovat Valveen sanataidekoulu ja elokuvakoulu.

Kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastuuhenkilö on vastaava tuottaja Jaana Potkonen. Kulttuurin hyvinvointipalveluiden tehtävänä on lisätä tietoa taiteen hyvinvointivaikutuksista ja kehittää palveluiden tasa-arvoista saavutettavuutta. Alueellisten kulttuuripalveluiden vastuuhenkilönä jatkaa vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö. Hänen tehtävänään on kulttuuripalvelujen tuottaminen ja kulttuuritoiminnan mahdollisuuksien kehittäminen eri kaupunginosissa.

Lisätietoja:

Samu Forsblom, kulttuurijohtaja, samu.forsblom@ouka.fi, p. 044 703 7558
Arja Huotari, kulttuuripalvelupäällikkö, arja.a.huotari@ouka.fi, p. 044 703 7510

https://www.ouka.fi/oulu/kulttuuri-ja-kirjastot/yleiset-kulttuuripalvelut

www.kulttuurivalve.fi/toiminta/yleisetkulttuuripalvelut

 

Jakolinkki

Sosiaalisessa mediassa

Oulu2026 löytyy myös sosiaalisesta mediasta.

Facebook @Oulu2026Official

Twitter Oulu2026 Official

Instagram Oulu2026 - Official

 

#oulu2026 #ecoc #oulu 

   

 

Lataa Oulu2026-logo


Painokäyttöön:

Oulu2026_gradient (EPS) (värillinen / vaaka)
Oulu2026_gradient_vertical (EPS) (värillinen / pysty)
Oulu2026_darkblue (EPS) (tummansininen / vaaka)
Oulu2026_black (EPS) (musta / vaaka)

Tulostus- ja nettikäyttöön:

Oulu2026_gradient (PNG) (värillinen / vaaka)
Oulu2026_gradient_vertical (PNG) (värillinen / pysty)
Oulu2026_white (PNG) (valkoinen / vaaka)
Oulu2026_black (PNG) (musta / vaaka)

 

HUOMIOITAVAA:
Jos käytätte Oulu2026-logoa suurissa esitekokonaisuuksissa, videoissa tai kampanjoissa, ottakaa aina yhteyttä hankkeen viestintään:

viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Carita Forsman, carita.forsman@ouka.fi, puh 040 6212 411 

ad ja visuaalinen ilme:
ad Minna Mäki-Heikkilä, minna.maki-heikkila@ouka.fi, 046 922 3741