Uutisia

< Takaisin

Lue uusin Kulttuurin uutiskirje ja Oulu2026-kuulumiset

OULU2026 KULTTUURIUUTISIA 22.3.2019

 

Tee kanssamme Euroopan paras hakemus!

Jokainen ohjelmaehdotus on tervetullut

Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa. Oulu2026 on käynnistänyt kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun, joka kestää toukokuun loppuun asti. Sen tarkoituksena on löytää mahdollisimman paljon mielenkiintoista ohjelmaa isoja ja pienempiä projekteja, jotka tulevat osaksi Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemustamme.

Ehdotuksia voi lähettää kahdentasoisia: 1. pitkälle mietittyjä, toteutusvalmiita sisältöehdotuksia tai 2. lyhyitä ohjelmaideoita, jotka voivat olla ideatasolla. Esimerkki-ideoita: Rakennamme kiertävän näyttelyn koulumme huikeasta historiasta.  Istutamme päiväkotimme ympärille kestävän kehityksen kuusiaidan. Harrastajaporukkamme meloo jokisuistoon ja pysähtyy taukopaikalle esittämään runoutta.

Jokainen hakemus luetaan tarkkaan. Ensivaiheessa erityisesti toteutuskelpoisia ohjelmaesityksiä tullaan hyödyntämään kulttuuripääkaupunkihakemuksessa, jonka Oulu jättää toukokuussa 2020. Tarkastelemme rahoitusmahdollisuuksia yhdessä hakijan kanssa ja autamme niissä mahdollisesti eteenpäin.

Nyt on siis sinun aikasi toimia! Tarkemmat hakuohjeet löydät osoitteesta www.ouka.fi/oulu/oulu2026/ohjelmahaku

 

Oulu2026-kuntakierrokset jatkuvat

Oulu2026-projektiryhmä kiertää ahkerasti lähikunnissa tavaten kuntapäättäjiä ja kulttuuritoimijoita. Tarkoituksena on solmia aiesopimuksia ja saada ohjelmaehdotuksia tulevaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemukseen. Tähän mennessä kierrettynä ovat muun muassa Liminka, Kuusamo, Tornio, Kärsämäki, Oulainen, Kalajoki, Pudasjärvi, Taivalkoski ja Pyhäjoki.

Jatkossa projektiryhmä vierailee 22.3. Raahessa, 10.4. Ylivieskassa sekä Kajaanissa ja Nivalassa, joiden päivät ovat avoinna.

Oulun alueella tilaisuudet järjestetään kulttuuritoimijoille vielä 26.3. Haukiputaan Teatterikuopalla (Revontie 45) kello 1718.30 ja 3.4. Oulussa Oulu2026-pajalla (Torikatu 10) kello 1316.

 

Oulu2026-paja avautuu

Avajaisvieraille luvassa kakkua, kahvia, kuohuvaa ja kulttuuriesityksiä.

Tervetuloa 2026-nyrkkipajan avajaisiin. Kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita 25. huhtikuuta Oulu2026-pajaan, joka sijaitsee Oulun ydinkeskustassa, Torikatu 10:ssä. Kaupungin Oulu10-toimipisteen aulaan avataan matalan kynnyksen tila, jonne jokainen voi halutessaan pistäytyä juttelemaan ja asioimaan. Sinne siirtyvät myös Oulu2026-työntekijät. Tilassa tullaan järjestämään muun muassa infotilaisuuksia ja peli-iltoja. Lämpimästi tervetuloa!

 

Kisa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi avataan virallisesti 1.4.2019

Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa maanantaina 1.4. 2019 Helsingissä hakumenettelyn Euroopan kulttuuripääkaupungiksi Suomesta 2026. Ministeriö järjestää yhteistyössä Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspisteen kanssa infotilaisuuden kaupungeille, sidosryhmille ja median edustajille tiistaina 2.4.2019 Musiikkitalossa Helsingissä.

Tilaisuudessa annetaan tietoa hakuehdoista ja valintamenettelystä sekä ohjeita kulttuuripääkaupunkivuoden suunnitteluun. Puhujina ovat johtaja Sylvain Pasqua Euroopan komissiosta, asiantuntijaraatiin osallistunut johtaja Pauli Sivonen Serlachius-museoista ja ministeriön edustajia. Ilmoittautuminen tilaisuuteen ministeriön verkkosivujen kautta 21.3. alkaen.

Suomalaisten kaupunkien on jätettävä ensivaiheen hakemus toukokuussa 2020. Jatkoon päässeillä kaupungeilla on noin vuosi aikaa parantaa hakemuksiaan, ja kansainvälinen EU-valitsijaraati tekee lopullisen päätöksen kulttuuripääkaupungeista loppuvuoden 2021 aikana. Tähän mennessä kisaan ovat ilmoittautuneet Oulun lisäksi Tampere ja Savonlinna. Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki valitaan Suomesta ja Slovakiasta.

 

Lakimuutos keskitti yleiset kulttuuripalvelut Valveelle

Kulttuuritalo Valveen toimintaan on jatkossa organisoitu Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät. Muutostyötä on valmisteltu vuodenvaihteesta ja taustalla on 1.3.2019 voimaan astunut uusi laki kuntien kulttuuritoiminnasta.

Lakimuutos selkeyttää kulttuuripalvelujen toiminnan tavoitteita ja vahvistaa taiteen ja kulttuurin asemaa kunnan toiminnassa.

”Muutoksella vastataan myös ministeriön suositukseen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisesta. Käytännössä yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät on nyt liitetty Valveen jo olemassa olevaan toimintaan”, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

”Yleisten kulttuuripalveluiden tavoitteet tukevat tasa-arvoisia ja monipuolisia mahdollisuuksia sekä taiteen ja kulttuurin tekemiseen että kokemiseen. Tehtävänämme on tukea myös vapaan kentän ja kuntalaisten oman kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia”, Valveen johtaja Arja Huotari lisää.

Yleisten kulttuuripalveluiden kokonaisuuteen kuuluu kulttuuritalo Valveen toiminta, Oulun Lastenkulttuurikeskuksen toiminta, alueelliset kulttuuripalvelut sekä kulttuurin hyvinvointipalvelut.

Yleiset kulttuuripalvelut

Kulttuuritalo Valve, yleiset kulttuuripalvelut

 

Oulu2026-ohjelmaklinikka avautuu toukokuussa

Oulu2026 avaa kaikille toimijoille avoimen ohjelmaklinikan toukokuun alussa. Torstaisin kello 14–17 pidettävä klinikka on suunnattu erityisesti niille, jotka suunnittelevat ohjelmaideoita Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemukseen.

Klinikalle eli Torikatu10:n Oulu2026-pajaan voi tulla oman ideansa kanssa, ja saada apua sen työstämisessä eteenpäin. Vinkkejä annetaan myös lomakkeen täyttämisessä ja sekä rahoitusvaihtoehtojen löytämisessä. Lisätietoa klinikasta myöhemmin, muun muassa tällä kanavalla.

 

Rahoitus- ja kumppanihakuja avoinna ja avautumassa:

 

Suomen Kulttuurirahaston Taide² 1.–29.3.2019

Taiteen alan laitoksille ja rekisteröityneille yhteisöille suunnattu rahoitus..

 

TelepART-liikkuvuusohjelma vuoden 2019 loppuun

Taiteilijoille, jotka työskentelevät teatterin, performanssin, sirkuksen, musiikin ja tanssin aloilla.

 

Luova Eurooppa – kumppanihaut syksyllä 2019

 

EU:n liikkuvuustukipilotti i-Portunes visuaalisten ja esittävien taiteiden tekijöille avautuu 15.4.2019

Visuaalisten ja esittävien taiteiden parissa toimiville taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille.

www.i-portunes.eu

 

Taike

Liikkuvuusapurahat 6.3.–15.8.2019

Apurahat on tarkoitettu Suomessa asuvien taiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden kansainvälisen liikkuvuuden ja verkostoitumisen edistämiseen.

Taiteilija-apurahat 1.3.–3.4.2019

Taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille työskentelyyn. Niiden pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta viiteen vuoteen.

 

Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapuraha 1.–29.3.2019

Taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujaksolle tarkoitettuja välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi.

 

Interreg Nord – Interreg Pohjoinen 15.4.–28.5.2019

Painopisteitä tutkimus ja innovaatio, yrittäjyys sekä kulttuuri ja ympäristö.

 

Pohjoismainen kulttuurirahasto/Nordisk Kulturfond 2.5.–1.10.2019

Osassa painopisteistä jatkuvia hakuja.

 

Pohjoismainen kulttuuripiste/Nordisk Kulturkontakt

NORDBUK-tukiohjelma 3.4.–3.5.2019

Liikkuvuustuki 4.3.–4.4.2019

Verkostotuki 26.8.–26.9.2019

Kulttuuri- ja taideohjelma 19.8.–19.9.2019

 

Oulu2026 suosittelee:

Lumotut sanat -festivaali & Minä tykkään nyt -näyttely 27.4.–9.6.2019

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot tuo tänäkin keväänä Ouluun ja kulttuuritalo Valveelle näyttelyelämyksiä, kirjailijavieraita, sanataidepajoja, tarinamatkoja, konsertteja, kirjoituskursseja, pop up -kirjakaupan – ja paljon muuta!

Tänä vuonna festivaalin päätuotannoksi kasvaa kokonaan uusi kirjallisuuslähtöinen näyttelymaailma: Minä tykkään nyt – näyttely ilosta, surusta ja muista tunteista. Näyttely perustuu Eppu Nuotion, Liisa Kallion ja oululaisten Anna Anttosen ja Kati Inkalan samannimiseen kirjaan, joka julkaistaan festivaalin avajaispäivänä 27.4. rinnakkain näyttelyn avajaisten kanssa.

Tulevan festivaalin ohjelma julkaistaan maalis–huhtikuun taitteessa.

www.lumotutsanat.fi

Seuraa kulttuuripääkaupunkihankkeen yhteistä matkaa:

Oulu2026-hankkeen verkkosivusto

 
 
 

 

 

Luovan alan toimija, kerro meille Oulun alueen osaamistarpeista!

Millaista osaamista oululaisilla luovilla aloilla tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Oulun kaupungin Luovuus+ -projekti edistää 17–29-vuotiaiden nuorten luovien alojen työllistymismahdollisuuksia, uusien osaajien rohkaisemista alalle ja mahdollisuuksia osoittaa itse hankittua osaamistaan luovien alojen ammattilaisten verkostoissa. Projekti jakautuu viiteen valmennusohjelmaan, joiden aikana nuoret tutustuvat luovien alojen toimintakenttään, sekä yrityksissä tai yhdistyksissä toteutettaviin työkokeilujaksoihin.

Alkuun päästäksemme tarvitsemme sinun apuasi: kerro meille, millaiselle osaamiselle sinulla olisi käyttöä omassa yrityksessäsi tai yhdistystoiminnassasi? Millaisen tekijän ja erityisosaamisen rekrytoisit juuri nyt? Mitä taitoja ja vahvuuksia oululaisilla luovilla aloilla tarvitaan erityisesti? Kolmivuotista Luovuus+ -hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Pääset vastaamaan tarvekartoitukseen tästä, ja aikaa menee noin viisi minuuttia. Vastausaikaa on 31.3.2019 saakka.

Lisätiedot: Projektipäällikkö Marko Tiusanen, 050 520 9646, marko.tiusanen@ouka.fi ja projektityöntekijä Hanna Jakku, 050 3468 537, hanna.jakku@ouka.fi

 

XX Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi 26.–29.9.2019 Tula, Venäjä

Yhteistyökumppanihaku auki 31.5.2019 asti

Haluatko tehdä suomalais-venäläistä kulttuuriyhteistyötä? Tulevan kulttuurifoorumin venäläisten kumppanien hanke-ehdotukset on nyt julkaistu tutustumista varten kulttuurifoorumin sivuilla. Tutustu ja täytä vastauslomake. Voit myös jättää oman hanke-ehdotuksen. Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi tarjoaa mahdollisuuden neuvotella venäläisen yhteistyökumppanin kanssa tulkin avustuksella. Foorumin istunnoissa ja seminaareissa pohditaan kulttuurikentän ajankohtaisia kysymyksiä, verkostoidutaan sekä tutustutaan Tulan monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Kulttuurifoorumiin osallistuneet hankeneuvottelijat voivat hakea starttirahoitusta yhteishankkeen käynnistämiseen foorumin jälkeen. Tapahtuman pääjärjestäjä on Suomi-Venäjä-Seura yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Venäjän kulttuuriministeriön kanssa.

Lisätiedot: Olga Kauppinen, projektipäällikkö Suomi-Venäjä-Seura, olga.kauppinen@venajaseura.com, +358 45 7732 4445

www.kultforum.org

 

Galleria 5 alentaa näyttelymaksuja – näyttelyhaku keväälle 2020 on alkanut!

Galleria 5 on Oulun Taiteilijaseuran ylläpitämä taidegalleria Oulun ydinkeskustassa. Vuoden 2020 näyttelymaksuja on alennettu Taiteen edistämiskeskukselta saadun lisätuen ansiosta. Galleria 5 tarjoaa hyvät puitteet niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyillekin. Hakuaika kevätkaudelle 2020 (tammi-kesäkuu) päättyy 31.3.2019.

Lisää tietoja näyttelyhausta ja galleriasta (mm. sisäkuvia ja pohjapiirros) Galleria5:n verkkkosivulla.

Facebook/Galleria5Oulu

 
   
 Kulttuurin uutiskirje
Tämä kulttuurin uutiskirje on avoin tiedotuskanava kaikille oululaisille kulttuurikentän toimijoille. Mikäli haluatte tiedottaa muille projekteistanne, hankkeistanne, suunnitelmistanne tai etsitte yhteistyökumppaneita, tapahtumatuottajia ym., niin ottakaa yhteyttä. Seuraava uutiskirjeemme kootaan vapun kunniaksi.

Jos haluat mukaan Oulu2026 eli Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen, niin ilmoittaudu Kulttuurilähettilääksi osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/oulu2026/tule-mukaan

 

Jakolinkki

OULU2026 MUISSA MEDIOISSA

Euroopan kestävin kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­sil­le keksinnöille (Kaleva, 22.8.2019)

Oulu tekee kulttuuri-ilmastonmuutosta ja kisaa kultuuripääkaupungin tittelistä voittajan asenteella – ”Meillä on vaikka ja mitä!” (Demokraatti, 1.8.2019)

Kuinka huolissaan Tampereen pitää olla kilpailijoista? – Kävimme nuuskimassa, miltä kulttuurielämä näyttää Oulussa ja Savonlinnassa, jotka myös haluavat kulttuuripääkaupungiksi (Aamulehti, 20.7.2019)

Oulun Ilmakitarat, Tampereen teatterit, Savonlinnan Saimaa – Mikä näistä tarvitsee Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä eniten? (Turun Sanomat, 14.7.2019. Julkaistu myös Lapin Kansassa 14.7.2019. ja Satakunnan Kansassa 14.7.2019)

Kolumni: Suomi Euroopan keskiössä (Oululehti, 3.7.2019)

Oulusta halutaan kulttuuripääkaupunki – kaupunki sai runsaasti ideoita ja ehdotuksia ihmisiltä (YLE, 18.6.2019)

Suurten kaupunkien johtoa Oulussa (Forum24, 7.6.2019)

Oulu2026-avajaiset tänään (Radio Pooki, 25.4.2019)

Oulu2026-paja avaa ovensa (Oulu-lehti, 24.4.2019)

Pääkirjoitus: Antti Leikas ja kolumni: Reija Glad, sivut 7, 20-21 (Stiiknafuulia 28 / 2019)

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026 - Kärsämäki pyrkii mukaan samaan hankkeeseen (Kärsämäen Selänne 23.3.2019)

Kulttuuripääkaupunki on ison alueen asia (Pyhäjokiseutu 20.3.19)

Omanlaista, unelmia ja jotain komiampaa (Pyhäjokiseutu 20.3.2019)

Kuusamo halutaan mukaan Oulun kulttuuripääkaupunki-hankkeeseen (Koillismaan Uutiset 8.3.2019)

Oulun kaupunki aloittaa maailman pelastamisen Oulu2026-hankkeella – konferenssissa puidaan kulttuurisen ilmastonmuutoksen haasteita (The Wordl News, 9.3.2019)

Pohjois-Pohjanmaalle kootaan uutta kulttuuri- ja taidealan residens­si­ver­kostoa (Pyhäjokiseutu 4.3.2019)

Oulu2026 Road Show Raaheen (Raahe.fi 1.3.2019)

Oulun Euroopan kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­han­ke kokoaa uutta kulttuuri- ja taidealan re­si­dens­si­ver­kos­toa – tavoitteena kan­sain­vä­lis­ty­mi­nen  (Kaleva 28.2.2019)

Oulu2026-hakuprosessiin perspektiiviä kulttuuripolitiikan tutkimuksesta (Cupore, 22.02.2019)

Kolumni: Kulttuuri-ilmas­ton­muutos koskettaa kaikkia oululaisia ja Oulu2026-hankkeen vaiku­tu­sa­lu­eella asuvia (Oulu-lehti 18.2.2019)

Oulun kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kees­sa avattiin avoin ohjelmahaku – tarkoitus kerätä iso nippu ehdotuksia kult­tuu­rioh­jel­man sisällöksi  (Kaleva 11.2.2019)

Oulu haluaa nostaa Pohjois-Suomen profiilia pyrkiessään kulttuuripääkaupungiksi (Ilta-Sanomat 1.2.2019)

”Oulu voittaa, koska Oulu tarvitsee tätä” – kultuu­ri­pää­kau­pun­ki­teemat julki (Oulu-lehti 1.2.2019)

Youtube-video Kulttuuri-ilmastonmuutos -teemasta (Oulu-lehti 1.2.2019)

Oulu2026-hankkeen kattoteemat julkistettiin (Radio Pooki 1.2.2019)

Ou­lu­lais­kir­jai­li­jat osallistuvat kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kee­seen twiit­ti­tai­de­teok­sel­la – twiittejä julkaistaan vuoden ajan (24.1.2019)

Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (Verkkojulkaisu Arsnet - Taide, kulttuuri&viihde)

Oululaisuutta on monenlaista, muistuttaa Oulu2026-hankkeen luova neuvonantaja (Oulun Ylioppilaslehti 14.12. 2018)

Oulua leivotaan kult­tuu­ri­pää­kau­pun­gik­si joka päivä 24 tuntia vuo­ro­kau­des­sa (Kaleva, 9.12.2018)

Hailuoto innolla mukana Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeessa (Rantalakeus s.2,  28.11.2018) 

Luovien neuvonantajien ideointityö on käynnissä (Oulu-posti 4/2018, s. 8, 15.11.2018)

Tulleeko se ratikka? (Forum24, 20.11.2018)

Oulun luovat neuvonantajat kokoontuivat ensimmäisen kerran (Kaleva, 9.11.2018)

Maan korvessa kulkevi Kauko (Forum24, 2.11.2018)

Oulun vahvistaminen on koko maakunnan etu raa­he­lai­sen­kin mielestä (Kaleva, 24.10.2018)

Jaakko Kuusisto Kari-Pekka Toivosen tilalle (Radio Pooki, 18.10.2018)

Jaakko Kuusisto korvaa Kari-Pekka Toivosen Oulu2026-hankkeessa (Kaleva, 18.10.2018)

Elinvoimainen Oulu esillä (Forum24, 6.10.2018)

Kulttuurijohtaja kutsuu innostumaan Oulusta (OP Oulun Horisontti -lehti, s. 10–11, 1.10.2018)

Kauko Röyhkä neuvonantajaksi kulttuuripääkaupunkihankkeeseen: "Oulun arktisuutta ja periferiaa kannattaa hyödyntää" (Ilta-Sanomat, 29.9.2018)

Leeuwarden antoi paljon oppimisen aiheita (Kaleva, 23.9.2018)

Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun (Kaleva, 20.9.2018)

Luovuutta monella rintamalla (Forum24, 20.9.2018)

Oulu hakee Hollannista vauhtia kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kee­seen (Kaleva, 18.9.2018)

Oulu nimesi Kauko Röyhkän ja 19 muuta Oulu2026-hankkeen luoviksi neuvo­nan­ta­jiksi (Oulu-lehti, 18.9.2018)

Oulu2026-hankkeen luovat neuvonantajat julkistettiin (Kaleva, 17.9.2018)

Luovat neuvonantajat valittu (Forum24, 17.9.2018)

Ouluspora ajelutti hel­sin­ki­läi­siä me­nes­tyk­sek­kääs­ti (Kaleva, 27.6.2018)

Erikoisesti teipattu ratikka kolisteli Helsingissä juhannukseen saakka – kiinnititkö huomiota? ( Ilta-Sanomat, 25.6.2018)

Oulu hakee luovia neuvonantajia – kulttuuriväki tulossa mukaan kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kee­seen (Oulu-lehti, 18.6.2018)

Samu Forsblom lähti Oulusta trumpetistina ja palasi tai­de­joh­ta­ja­na (Kaleva, 15.5.2018)

Oulu – rakas ja paska teknologiakaupunni (Evento-lehti, 27.4.2018)

Oulu haluaa Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin (Yle, 19.4.2018)

Oulun puutteista voi tulla sen vahvuuksia (Kaleva, 8.4.2018)

Miehet mustissa huusivat ratikassa, lapset huolestuivat – mieskuoro teki täsmäiskun raitiovaunuun julkisuuden vuoksi (Helsingin Sanomat, (6.4.2018)

Oulu jatkaa helsin­ki­läisten ilah­dut­ta­mista – nyt ei Oulusporassa kuiskata, vaan huudetaan (Oulu-lehti, 6.4.2018)

Samu Forsblom on Oulun uusi kult­tuu­ri­joh­ta­ja (Kaleva, 22.3.2018)

”Koko Oulu kulttuurisekoaa!” – Oulu tähtää Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 (Demokraatti-lehti, 19.3.2018)

Hanke, jossa häviäminenkin on voitto (Kaleva kolumni, 5.3.2018)

Samu Forsblom haluaa nostaa esiin omaperäistä, persoonallista Oulua (Radio Pooki, 27.2.2018)

Nämä 53 henkilöä nimettiin Oulun kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­ha­ke­muksen tueksi koottuun valtuus­kun­taan (Oulu-lehti, 19.2.2018)

Helsingissä ajava vaa­lean­si­ni­nen Ouluspora ajeluttaa opiskelijoita ys­tä­vän­päi­vä­kier­rok­sil­la ja houkuttelee Ouluun kouluun (Kaleva, 12.2.2018)

Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen valmisteluun asetettiin työryhmät (Kaleva, 19.1.2018)

Oulun tiernapojat toivottavat hyvää Oulua helsin­ki­läi­sille (Oulu-lehti, 18.12.2017)

Oulu haluaa lapsetkin mukaan stra­te­gi­a­työhön (Oulu-lehti, 20.11.2017)

Unelmajuna Oulusta Luulajaan voisi olla totta (Kaleva, 13.9.2017)

Tuleeko Oulusta 2026 kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki, jos talous kriisiytyy? (Kaleva, 18.5.2017)