Ajankohtaista Oulun aikuislukiossa

< Takaisin

Tiedote syksyn 2018 yo-tutkintoon osallistuneille

TIEDOTE SYKSYN 2018 YO-TUTKINTOON OSALLISTUNEILLE 

1. Ylioppilasjuhla pidetään ke 5.12.2018 klo 13.00 Kastellin monitoimitalolla A-salissa (Sairaalanrinne 5). Ylioppilaiden tulee saapua juhlasaliin klo 12.20 mennessä. Sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita juhlaan.
2. Ilmoita osallistumisestasi ylioppilasjuhlaan kansliaan viimeistään to 29.11.2018 klo 18.00 mennessä. Ammattilukiolaiset ilmoittavat osallistumisestaan oman yksikkönsä lukio-opolle.
Ylioppilaslakki tulee toimittaa ”omassa pussissa” kansliaan to 29.11.2018 klo 18.00 mennessä.
3. Ohjeita ylioppilasjuhlaa varten. Ylioppilaslakkien haku tapahtuu tuoliriveittäin: Rehtori lukee kokelaan nimen, jolloin kokelas hakee rehtorilta todistuskansion ja avustavalta opettajalta lakin kättelyjen kera. Avustava opettaja panee lakin kansion päälle. Kun viimeinenkin kokelas on saanut todistuksen ja lakin sekä tullut paikoilleen, kaikki nousevat ylös. Tämän jälkeen rehtori julistaa ylioppilaskokelaat ylioppilaiksi. Lyhyt julistus päättyy sanoihin "...tämän merkiksi painakaa lakki päähänne", jolloin kaikki yhtaikaa painavat lakin päähänsä.
Juhlan käsiohjelma jaetaan istumapaikoille. Ennen juhlan alkua rehtori käy vielä lyhyesti läpi juhlan kulun.
4. Pakollista hylättyä koetta voi ensi kertaa osallistunut uusia kahdesti kolmen seuraavan kirjoituskerran aikana (kevät -19, syksy -19 ja kevät -20).
Hyväksytyn korottajaksi kannattaa ilmoittautua harkiten, koska yrityskertoja on vain yksi eikä aikarajaa ole. Myöskään tutkinnon täydentämisellä ei ole aikarajaa.
Jos käytit syksyn 2018 tutkinnossa ensimmäisen kerran hajauttamismahdollisuutta (suoritit vain osan pakollisista kokeista), jäljellä oleviin pakollisiin kokeisiin on ilmoittauduttava kahden seuraavan tutkintokerran aikana (kevät -19 ja syksy -19).
5. Ilmoittautuminen Kevään 2019 kirjoituksiin tulee jättää viimeistään 30.11.2018.
Kanslia on avoinna ma–to klo 12–19.00 ja pe suljettu.
6. Tutkintomaksu laskutetaan jälkikäteen. Tutkintomaksut laskutetaan syksyllä viikoilla 26–27 ja keväällä viikoilla 4–5.
7. Jos päättötodistuksessasi on mielestäsi jotain merkitty virheellisesti, ota yhteys kansliaan. Todistus kirjoitetaan uudelleen, jos aihetta ilmenee.
8. Päättötodistukseen voi halutessaan saada arvosanan tilalle S-merkinnän oppiaineissa, joissa on 1 pakollinen kurssi ja vain se on suoritettuna. Jos opiskelija pyytää, hänellä on oikeus saada suoritusmerkintä liikunnasta ja sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin, sekä valinnaisista vieraista kielistä, jos opiskelijan suorittama oppimäärä niissä käsittää vain kaksi kurssia.
9. Kevään 2019 tutkinnon kokeet pidetään Kastellin monitoimitalolla, Sairaalanrinne 5. Tarkemmat tilat ja täsmällinen aikataulu ilmoitetaan myöhemmin koulun kotisivuilla. http://www.oulunaikuislukio.fi
10. Kevään 2019 ylioppilaskirjoituksista jaetaan erillinen tiedote informaatiotilaisuuksissa. Monistetta saa myös kansliasta ja kotisivuilta. Tiedotteesta löydät tarkemmat ohjeet kirjoituspäivineen.
11. Tutustu myös todistuskansiossa jaettavaan YTL:n kirjeeseen ”Hyvä syksyn 2018 ylioppilaskokelas”.

Jakolinkki