Ajankohtaista Oulun aikuislukiossa

< Takaisin

Tiedote kevään 2019 yo-tutkintoon osallistuneille

 

 1. Ylioppilasjuhla pidetään la 1.6.2019 klo 12.00 Kastellin monitoimitalolla C-salissa (Sairaalanrinne 5). Ylioppilaiden tulee saapua juhlasaliin klo 11.20 mennessä. Sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita juhlaan.
  Ammattilukiolaisten ylioppilasjuhla pidetään ke 29.5.2019 klo 9.00 Kastellin monitoimitalolla  A-salissa (Sairaalanrinne 5).
  Ammattilukiolaisten yo-juhlaharjoitus pidetään ti 28.5.2019 klo 14.00 Kastellin monitoimitalon A-salissa. Ammattilukiolaiset voivat tuoda lakin tuolloin koululle.
 2. Ilmoita osallistumisestasi ylioppilasjuhlaan kansliaan viimeistään to 23.5.2019 klo 18.00 mennessä.  Ammattilukiolaiset ilmoittavat osallistumisestaan oman yksikkönsä lukio-opolle.
   1.6.2019 yo-juhlaan osallistuvien tulee toimittaa ylioppilaslakki ”omassa pussissa” kansliaan to 23.5.2019 klo 18.00 mennessä.


Ohjeita ylioppilasjuhlaa varten. Ylioppilaslakkien haku tapahtuu tuoliriveittäin: Rehtori lukee kokelaan nimen, jolloin kokelas hakee rehtorilta todistuskansion ja avustavalta opettajalta lakin kättelyjen kera. Avustava opettaja panee lakin kansion päälle. Kun viimeinenkin kokelas on saanut todistuksen ja lakin sekä tullut paikoilleen, kaikki nousevat ylös. Tämän jälkeen rehtori julistaa ylioppilaskokelaat ylioppilaiksi. Lyhyt julistus päättyy sanoihin "...tämän merkiksi painakaa lakki päähänne", jolloin kaikki yhtaikaa painavat lakin päähänsä. Juhlan käsiohjelma jaetaan istumapaikoille. Ennen juhlan alkua rehtori käy vielä lyhyesti läpi juhlan kulun.

 1. Ylioppilastutkinnon ollessa kesken hylätyn kokeen saa uusia kolme kertaa hylätyn arvosanan saamista välittömästi seuraavina kolmena tutkintokertana. Tutkinnon suorittanut henkilö saa uusia hylätyn ja pakollisen kompensoidun kokeen niin monta kertaa kuin haluaa. Hyväksytyn kokeen saa uusia tutkinnon suorittamisen aikana ja tutkinnon suorittamisen jälkeen niin monta kertaa kuin haluaa. Jos kokeeseen ilmoittautunut henkilö jää saapumatta koetilaisuuteen tai ei jätä koesuoritusta arvosteltavaksi, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi.

Tutkintoa saa täydentää ilman aikarajaa. Täydentäminen on mahdollista vasta sen jälkeen, kun tutkinto on suoritettu. Ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen hylätyn kokeen voi syksyn 2019 tutkinnosta alkaen uusia ilman rajoitusta (L 715/2018, 6 a §).

Jos käytit kevään 2019 tutkinnossa ensimmäisen kerran hajauttamismahdollisuutta (suoritit vain osan pakollisista kokeista), jäljellä oleviin pakollisiin kokeisiin on ilmoittauduttava kahden seuraavan tutkintokerran aikana (syksy -19 ja kevät -20).

 1. Ilmoittautuminen syksyn 2019 kirjoituksiin tulee jättää viimeistään 5.6.2019.

Kanslia on avoinna ma–to klo 12–19.00 ja pe suljettu.

 1. Tutkintomaksu laskutetaan jälkikäteen. Tutkintomaksut laskutetaan syksyllä viikoilla 26–27 ja keväällä viikoilla 4–5.
 1. Jos päättötodistuksessasi on mielestäsi jotain merkitty virheellisesti, ota yhteys kansliaan.
  Todistus kirjoitetaan uudelleen, jos aihetta ilmenee.
 1. Päättötodistukseen voi halutessaan saada arvosanan tilalle S-merkinnän oppiaineissa, joissa on
  1 pakollinen kurssi ja vain se on suoritettuna. Jos opiskelija pyytää, hänellä on oikeus saada suoritusmerkintä liikunnasta ja sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin, sekä valinnaisista vieraista kielistä, jos opiskelijan suorittama oppimäärä niissä käsittää vain kaksi kurssia.
 1. Syksyn 2019 tutkinnon kokeet pidetään Kastellin monitoimitalolla, Sairaalanrinne 5. Tarkemmat tilat ja täsmällinen aikataulu ilmoitetaan myöhemmin koulun kotisivuilla. http://www.oulunaikuislukio.fi
 1. Syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksista jaetaan erillinen tiedote informaatiotilaisuuksissa. Monistetta saa myös kansliasta ja kotisivuilta. Tiedotteesta löydät tarkemmat ohjeet kirjoituspäivineen.

 

Jakolinkki