Haku ammatilliseen koulutukseen

Haku ammatilliseen koulutukseen 18.2.-10.3.2020

Kevään haku on päättynyt, seuraava yhteishaku on 23.2.-23.3.2021.

 

Ammatillisen koulutus on tarkoitettu vähintään  peruskoulun oppimäärän suorittaneille nuorille, joilla  on instrumentissaan ja musiikin teoriassa riittävät  tiedot  ja taidot. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja sen ohjeellinen kesto pohjakoulutuksen mukaan kolme vuotta (peruskoulupohjaiset) tai kaksi vuotta (ylioppilaat tai ammatillisen koulutuksen käyneet). Opintojen kesto riippuu kuitenkin siitä, kuinka suuri osa opiskelijan aiempia opintoja ja työkokemusta tunnustetaan osaksi tutkintoa. Kaksoistutinnon tekeminen (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto) on mahdollista, mutta täytyy muistaa, että lukio-opintojen ja musiikkialan opintojen yhteen sovittaminen on erittäin kuormittavaa ja vaatii yleensä pidemmän opiskeluajan.

Suuntautumisvaihtoehtoina ovat klassinen musiikki, kirkkomusiikki ja rytmimusiikki. Opiskelu on päätoimista.

Haku tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi (koskee peruskoulu- ja lukio/ylioppilaspohjaisia). Lisäksi hakijan tulee täyttää hakuajan puitteissa lisätietolomake konservatorion nettisivuilla ja lähettää mahdolliset liitteet (ks. Valintakoeopas). Rytmimusiikkiosastolle pyrittäessä äänite liitetään mp3 -muodossa lisätietolomakkeeseen/hakulomakkeeseen. Äänitteen voi myös lähettää sähköpostitse osoitteeseen oulunkonservatorio.haku@eduouka.fi hakuajan puitteissa. 

Jatkuva haku

HUOM! Pyrkijä, joka on suorittanut tai suorittamassa hakukeväänä ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, ei hae yhteishaussa, vaan jatkuvassa haussa suoraan Oulun konservatorioon oppilaitoksen omalla hakulomakkeella. Myös ne, jotka hakevat tutkinnon osan/osien suorittajaksi, hakevat hakulomakkeella. Linkit hakulomakkeisiin ovat auki yhtä aikaa yhteishaun kanssa. Jatkuvan haun kautta on mahdollista hakea koulutukseen myös muulloin kuin yhteishakuaikana. Mikäli olet kiinnostunut hakemisesta jatkuvan haun kautta, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Oppaat ja lomakkeet 

Valintakoeopas

Lisätietolomake (klassinen musiikki)

Lisätietolomake (kirkkomusiikki)

Lisätietolomake (rytmimusiikki)

 

Jos olet suorittanut aiemmin tai suorittamassa hakukeväänä ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, sinun tulee hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa alla olevilla hakulomakkeilla. 

 

Hakulomake (klassinen musiikki) 

Hakulomake (kirkkomusiikki) 

Hakulomake (rytmimusiikki) 

PÄÄSYKOEKAPPALEET (rytmimusiikki)

• Work Song NUOTTIÄÄNI
• Well You Needn´t NUOTTIÄÄNITEKSTI
• Dig Dis NUOTTIÄÄNI  
• Fly Me to the Moon NUOTTI  

Opiskelija valitsee pääsykokeeseen yhden kappaleen esitettäväksi bändin säestyksellä. Lisäksi hän esittää pääsykokeessa yhden vapaavalintaisen kappaleen. 'Fly Me to the Moon' on laulajille pakollinen.

Opiskelijaksi ottaminen tehdään tehdään valintakokeessa saatujen pisteiden perusteella.