Konservatorion esittely

Historia

Oulun Musiikkiopisto aloitti toiminnan syksyllä 1952.

Ylläpitäjänä toimi Oulun Musiikkiyhdistys (myöhemmin Oulun Musiikinystävät r.y.) ja sen hallinnoivana elimenä toimi yhdistyksen johtokunta vuoden 1960 loppuun saakka. Vuoden 1961 alusta alkaen oppilaitos on ollut Oulun kaupungin omistama.

Konservatorioksi nimi muuttui 1978, kun oppilaitos sai oikeuden aloittaa musiikkioppilaitoksen opettaja- ja orkesterimuusikkokoulutuksen. Ammattikoulutus laajeni 1980-luvulla kirkkomuusikkokoulutuksen (1984) ja musiikinohjaajakoulutuksen (1987) myötä. Tanssinopettajakoulutus alkoi 1991.

Opettaja-, muusikko-, musiikinohjaaja- ja tanssinopettajakoulutus päättyi vuonna 2003 ammattikorkeakoulujen jatkaessa näihin tutkintoihin johtavaa koulutusta.

Nykyisellään Oulun konservatoriossa opiskelee yli 1000 lasta, nuorta ja aikuista. Opetusta annetaan musiikin varhaiskasvatuksessa (-6 vuotiaat), musiikin perus- ja musiikkiopistotasolla (n. 7-vuodesta lähtien) ja ammatillisessa koulutuksessa (musiikkialan perustutkinto). Oppilas voi valita opintojen kohteen klassisesta, kirkkomusiikista tai rytmimusiikista.

Lue ote Virva Jakkulan kirjoittamasta historiankirjasta
"Oulun konservatorio 1952-2002".

 

Rytmimusiikkikoulutus Oulun konservatoriossa

Oulun konservatorion pop & jazz musiikin osasto on perustettu vuonna 2000 antamaan opetusta afroamerikkalaisen rytmimusiikin eri osa-alueilla. Toimintamme on jaettu rytmimusiikin II-asteen musiikkialan perustutkintoon (180 osp) tähtäävään koulutukseen sekä rytmimusiikin nuorille harrastajille tarkoitettuun perusopetukseen. Opiskelijoita on osastollamme yhteensä n. 130.