#oulunpäivät

   

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Jo 55. kertaa järjestettävien Oulun Päivien ohjelmassa perinteiden lisäksi uutuuksia

Perinteikäs kaupunkifestivaali Oulun Päivät ilahduttaa jälleen 17.6.–10.7.2016 niin avojalakasia kuin tullista tulleita monipuolisella ohjelmalla. Yli kolmeen festivaaliviikkoon mahtuu nähtävää ja koettavaa kaikille: tanssia ja konsertteja, sirkusta ja seikkailua, näyttelyitä ja monenlaista tekemistä eri puolilla kaupunkia.

Viralliset avajaisrumputukset, julistukset ja puhe kuullaan kauppatorilla 18.6. klo 12 alkaen.  Avajaispäivänä Kiikelin ja torinrannan alueella pääsee mukaan merelliseen seikkailuun, kun viime vuonna suuren suosion saanut Ouhoi! Merifestivaali on jälleen näkyvissä. Nyt toista kertaa järjestettävään tapahtumaan sisältyy lastenohjelman, alusvierailuiden, risteilyiden ja meripelastusnäytösten lisäksi mm. Perämeren suurin purjehdustapahtuma Oulu Ocean Race, joka yhdistää merellisyyttä ja musiikkia. Esiintyjinä ovat Aki Louhela ja Sami Pilvilä Band yllätysvierailijoiden kera. Kaikki ohjelmatiedot: www.ouka.fi/ouhoi.

Osana Oulun Päiviä käynnistyy myös uusi Oulun Puistopiknikit -tapahtumakokonaisuus. Se kutsuu oululaiset viettämään Valtakunnallista vihervuotta 2016 ja viihtymään kaupungin upeisiin puistoihin kahdeksana kesäsunnuntaina 19. kesäkuuta alkaen. Tuolloin juhlitaan oululaisille rakkaan, uudistetun Otto Karhin puiston avajaisia jazz-tunnelmissa Kenneth Sjöwall's Dixie Dudes -yhtyeen tahdittamana.  Muut Puistopiknikit järjestetään keskustan alueen puistoissa seitsemänä perättäisenä sunnuntaina 3.7.–14.8.

Tapahtumatiedot ja mahdolliset ohjelmanmuutokset: www.ouka.fi/oulu/puistopiknikit.

Oulun Päivät jalkautuu tänä vuonna myös keskustan ulkopuolisiin kaupunginosiin. Jäälin urheilukentällä vietetään 17–18.6. JCR Kyläjuhlaa musiikin, urheilun ja markkinoiden sekä huutokauppakeisari Aki Palsanmäen tähdittämänhuutokaupan merkeissä. Haukiputaalla vietetään koko perheen museopäivää 2.7., ja Ylikiimingin perinteinen Tervastiimaviikko 1.7.–10.7. tuo tervanpolttoperineen tähän päivään.

Kulttuuri valtaa Tuiran turut ja torit 9.7. uudessa Titta på Tuira -korttelijuhlassa. Samana päivänä soi Karjasilta Blues, jota edeltää pihakirppis. Myös Hietasaaressa tapahtuu monenlaista koko Oulun päivien ajan: lomakylä Villa Vienna vihitään käyttöön 18.6. vienankarjalaisin menoin, ja heinäkuussa saaressa nautitaan sirkustaiteesta ja muusta hauskasta koko perheen voimin.

Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen tapahtuma, jonka ohjelman tekemiseen osallistuu vuodesta toiseen suuri joukko yhteistyökumppaneita, yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, laitoksia, virastoja ja yrityksiä. Tuu nääki mukkaan juhulimaan!

 

Lisätietoja:

www.ouka.fi/oulunpaivat

Tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri. p. 044 703 1130, vesa.pynttari(at)ouka.fi


Tee tapahtumailmoitus