Oulun Päivien uutuusseikkailu Haaksirikon Arvoitus kutsuu lapsia vielä 10.7. saakka - Ajankohtaista - Oulun Päivät - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Päivien uutuusseikkailu Haaksirikon Arvoitus kutsuu lapsia vielä 10.7. saakka

Osuuskunta Muikian Oulun Päiville tuottama Haaksirikon Arvoitus kutsuu seikkailijoita Pohjois-Pohjanmaan museolle vielä 10.7.2016 saakka.  Tänä kesänä ensimmäistä kertaa toteutettava mukaansatempaava ja jännittävä seikkailupeli haastaa 7–12-vuotiaat lapset ratkaisemaan salaperäistä arvoitusta satojen vuosien takaa. Peli herättää henkiin aitoa merenkulun historiaa: se perustuu Oulun edustalla 1800-luvulla haaksirikkoutuneen Sophia Maria -purjealuksen ja sen miehistön tarinaan, ja pelitilassa on esillä laivan alkuperäistä esineistöä.

Ratkaisua arvoitukseen etsitään pelaajien hoksottimia ja yhteistyötaitoja koettelevien pulmatehtävien avulla. ”Lapset ovat ottaneet pelin todella innostuneesti vastaan, ja kaikki ryhmät ovat onnistuneet hienosti arvoituksen ratkaisemisessa”, kertoo Mira Koski osuuskunta Muikiasta.  Jokainen osallistuja saa todistukseksi nokkeluudestaan itsensä Sophia Marian kapteenin allekirjoittaman komean diplomin.

Haaksirikon Arvoitus- pelin kesto on noin 45 minuuttia ja sen hinta on 8 € /pelaaja.  Suositeltu pelaajaryhmän koko on 2-6 henkilöä.  Peli on suunniteltu niin, että lapset suoriutuvat siitä ilman vanhempien apua.  Vanhemmat voivat kuitenkin halutessaan osallistua siihen ostamalla Pohjois-Pohjanmaan museon 6 € hintaisen pääsylipun. Tällöin vanhemmat ja lapset voivat tutustua pelin jälkeen myös museon juhlavuoden näyttelyihin. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Pelivuoro tulee varata etukäteen osoitteesta http://www.slotti.fi/booking/osuuskuntamuikia.

Haaksirikon Arvoitus on avoinna Pohjois-Pohjanmaan museon kesäaukioloaikojen mukaisesti tiistaista lauantaihin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 11-18. Maanantaisin museo on suljettu.

Lisätiedot:

Oulun Päivät:
Tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri: vesa.pynttari@ouka.fi, p. 044 703 1130, www. ouka.fi/oulunpaivat

Osuuskunta Muikia:
Mira Koski: mira.koski@muikia.fi, p. 041 544 4011, www.muikia.fi


Tee tapahtumailmoitus