Oulun Serviisi ilmoittaa ruoan allergeenit tuoteselosteessa - Ajankohtaista - Oulun Serviisi - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Serviisi ilmoittaa ruoan allergeenit tuoteselosteessa

Oulun Serviisi tuo esille ruoan allergeenitiedot 2015 vuoden alusta. Uusi lainsäädäntö on voimassa EU:n kaikissa jäsenmaissa 13. joulukuuta 2014 alkaen. Voimaan astuva asetus elintarviketietojen antamisesta kuluttajille tuo muutoksia siihen miten allergeenitietojen tulee näkyä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä, ja sekä pakatuissa, pakkaamattomissa tai kotitalouksien ulkopuolella tarjoiltavissa elintarvikkeissa. Lainsäädännön voimaantulon jälkeen allergeenitiedot on ilmoitettava selvästi ja yhdenmukaisesti kotitalouksien ulkopuolella tarjoiltavissa elintarvikkeissa, jotta kuluttajat voivat tehdä elintarvikevalintoja. Näin ollen ruokaloissa julkaistavissa tuoteselosteissakin pitää huomioida/ilmaista korostettuna nämä allergeenit:


1. Munat ja munatuotteet
2. Maito ja maitotuotteet
3. Äyriäiset
4. Nilviäiset
5. Kala
6. Maapähkinät
7. Seesami
8. Soija
9. Rikkidioksidi ja sulfiitit
10. Pähkinät
11. Gluteenia sisältävät viljat
12. Selleri
13. Sinappi
14. Lupiini


Oulun Serviisin toimipaikoissa tuoteselosteessa on boldeerattuna eli vahvennettuna ko. ainesosat tai kirjoitettuna seuraavasti = "Allergeeni ilmoitus: listaus ruoka-allergeeneista, joita tuote sisältää"
 


Oulussa vietettiin 28.8 syödään yhdessä kouluruokapäivää. Tapahtuma sai suuren suosion ja saimme paljon hyvää hyvää palautetta sekä oppilailta että opettajilta. Ensimmäisen luokan oppilaiden vanhemmat oli kutsuttu mukaan ruokailemaan kouluille ja myös sieltä tuli paljon kiitosta.
Valokuvauskilpailun ylivoimainen voittaja on Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun Lukio( #osykinsta ) yli 300 instagram tykkäykksellä ja palkinnoksi koululla tarjotaan jäätelöbaari. #syödäänyhdessä #oulunserviisi