Syksyn 2015 teemat Oulun Serviisin ateriapalveluissa - Ajankohtaista - Oulun Serviisi - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Syksyn 2015 teemat Oulun Serviisin ateriapalveluissa

Syksyn aikana Serviisin toimipaikoissa vietetään sadonkorjuuteemaa, hävikkiviikkoa, koulumaitopäivää ja vanhustenviikkoa. Teemaviikkojen ja – päivien ajan toimipaikoissamme on näkyvillä erilaisia aiheeseen liittyviä materiaaleja sekä ruokalistalla on teeman mukaisia ruokalajeja.

Sadonkorjuuteemaa vietetään syyskuussa
Tänä vuonna sadonkorjuuteemaa vietetään syyskuussa. Sadonkorjuun aikana herkutellaan kotimaisilla vihanneksilla ja juureksilla. Syksyllä kotimaiset vihannekset ja juurekset ovat parhaimmillaan, koska kesän aikana ne ovat kypsyneet ravinteikkaiksi ja erityisen maukkaiksi.

Valtakunnallinen Hävikkiviikko viikolla 37
Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään viikolla 37 eli 7.-11.9.2015. Hävikkiviikon aikana kiinnitetään erityistä huomiota ruokahävikin vähentämiseen toimipaikoissamme.

Koulumaitopäivä viikolla 40
Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään kouluissa 30.9.2015. Maidolla on tärkeä rooli kouluruokailussa, siitä saa paljon ravintoaineita, joilla on vaikutusta hyvinvointiin, terveyden ylläpitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Vanhustenviikkoa vietetään 4.-11.10.2015
Vanhustenpäivää vietetään sunnuntaina 4.10.2015 ja Vanhustenviikkoa 4.-11.10.2015. Tuolloin kiinnitetään erityistä huomiota ikäihmisten ruokatoiveisiin.