Teemat ja juhlapäivät Oulun Serviisin ateriapalveluissa keväällä 2016 - Ajankohtaista - Oulun Serviisi - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Teemat ja juhlapäivät Oulun Serviisin ateriapalveluissa keväällä 2016

​Kevään ja kesän aikana Serviisin toimipaikoissa vietetään erilaisia teemoja ja juhlapäiviä. Teemojen ja juhlapäivien ajaksi toimipaikkojen ruokasalit koristellaan teeman mukaisilla julisteilla ja pöytäliinoilla. Ruokalistoilla on teemasta ja juhlapäivästä riippuen tarjolla joko perinteisiä tai täysin uusia ruokalajeja.

Viikolla 6 vietetään Hyvät tavat istuvat pöytään "kaikkien kaveri" – teemaa.

Teeman aiheena on suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Teemalla halutaan herättää keskustelua kaveritaidoista ja erilaisuudesta sekä tuoda piristystä päivittäiseen ruokailuhetkeen.

Suomen maksutonta koulu- ja päiväkotiruokailua ihastellaan maailmalla täydestä syystä. Sillä on tärkeä merkitys lasten ja nuorten kasvulle ja kehittymiselle sekä ravitsemuksellisesti että yhteisöllisesti. Samalla kun lounas antaa energiaa oppimiseen, se myös lisää sosiaalisia taitoja, juurruttaa hyviä tapoja ja tekee tutuksi eri ruokakulttuureja.

Vilkas! teemaviikkoa vietetään viikolla 9

Viikolla 9 vietetään Vilkas! -teemaviikkoa Oulun Serviisillä. Teeman aiheena on "Aina voi syödä hyvin". Vilkas! 2016 kutsuu ruokailijaa syömään hyvin ja terveellisesti sekä kiinnittää huomion lautasmalliin.

Kevään ja kesän juhlapäivät

Juhlapäivien osalta ruokalistalla huomioidaan laskiainen, ystävänpäivä, pääsiäinen, vappu ja juhannus. Juhlapäivien osalta ruokalistalla tarjotaan perinteisiä juhlaruokia, jotka käydään läpi eri asiakasryhmien kanssa pidettävissä ruokaraadeissa. 

vilkas.png      kaikkienkaveri2016.PNG     


Oulussa vietettiin 28.8 syödään yhdessä kouluruokapäivää. Tapahtuma sai suuren suosion ja saimme paljon hyvää hyvää palautetta sekä oppilailta että opettajilta. Ensimmäisen luokan oppilaiden vanhemmat oli kutsuttu mukaan ruokailemaan kouluille ja myös sieltä tuli paljon kiitosta.
Valokuvauskilpailun ylivoimainen voittaja on Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun Lukio( #osykinsta ) yli 300 instagram tykkäykksellä ja palkinnoksi koululla tarjotaan jäätelöbaari. #syödäänyhdessä #oulunserviisi