Puhtauspalvelut

Miten hygienia huomioidaan Serviisin päivittäisessä siivouksessa?

Aseptiikka tarkoittaa kaikkia toimenpiteitä tai toimintatapoja, joilla pyritään ehkäisemään ja estämään infektioiden syntyä. Aseptisen toiminnan tavoitteena on suojata ihmistä saamasta mikrobitartuntoja.

Aseptinen siivous tarkoittaa puhdistusaineen ja mikrokuituliinojen käyttöä yhdistettynä aseptiseen (puhtaasta - likaiseen) työjärjestykseen. Aseptinen siivous tehdään säännöllisesti - kunkin siivottavan kohteen vaatimalla tavalla. Näin toivottu hygieniataso saavutetaan ja ylläpidetään. Aseptinen siivous kohdennetaan niille pinnoille, joita päivän aikana kosketellaan eniten.

Aseptinen siivous edistää "terveenä töissä"-tavoitetta, vähentäen sairastavuuden ja siten sairauspoissaolojen määrää. Viihtyvyys työtiloissa lisääntyy.

 

Mitä tehdään kun päiväkodissa tai koulussa havaitaan täitä tai kihomatoja?

Täit ovat joka syksyinen vitsaus päiväkodeissa ja kouluissa. Niitä esiintyy eniten elo-lokakuussa ja tammi-helmikuussa.

Päätäit eivät liity pintojen likaisuuteen, joten ylimääräiselle siivoukselle ei ole tarvetta. Päätäi ei ryömi, hypi tai lennä. Ne tarttuvat hiuksen tyveen ja imevät verta päänahasta, eivätkä elä muualla kuin ihmisen hiuksissa ja ihossa. Pehmolelut ja päähineet kannattaa pestä tai laittaa yöksi muovipussissa pakastimeen, niin täit ovat aamulla kuolleet.

Kihomadon munat leviävät sormista suuhun, ja sitten päätyvät joko suoraan (peukaloa imien) tai epäsuorasti erilaisten esineitten ja materiaalien pinnoilta (lelut, tutit, vuodevaatteet, yöasut). Käsien pesusta on huolehdittava ennen ruokailua ja vessassa käynnin yhteydessä. Unohtaa ei pidä myöskään sormin syötäviä ruokia ja välipaloja. Välipalojen kuten perunalastujen ja karamellien syömistä tulee välttää.

Koska madot munivat öisin, on munia erityisesti lakanoissa ja vuodevaatteissa. Vuodevaatteet viedään ulos tuulettumaan tai ne imuroidaan. Huonetilat imuroidaan ja pinnat kosteapyyhitään. Kosketuspinnat on syytä pyyhkiä päivittäin. Muutoin työohjeista ei tarvitse poiketa.

 

Lapsellani on hajusteallergia. Käyttääkö Serviisi hajustettuja puhdistusaineita?

Käytössämme olevat puhdistusaineet ovat joutsenmerkittyjä, ympäristöystävällisiä ja tuoksuttomia. 

 

Miten käytät mikrokuituliinaa?

Mikrokuitupyyhe toimii parhaiten kuivana tai nihkeänä, älä siis kastele sitä märäksi. Älä myttyä liinaa vaan laskosta se pyyhkimistä varten. Liinan likaannuttua käännä esiin puhdas puoli. 

Mikropyyhkeet ja mopit on hankala saada oikealla tavalla kostutettua. Pese pyyhkeet ja mopit pesukoneessa 60 asteessa, jonka jälkeen voit aloittaa siivouksen sopivasti kostutetuilla mopeilla ja mikrokuitupyyhkeillä. Muista kuitenkin ettet käytä huuhteluainetta, koska se vahingoittaa mikrokuidun ominaisuuksia.