Ajankohtaista

< Takaisin

Lumihäive - Jouluinen sirkuskuvaelma 10.-11.12. klo 19

 

LUMIHÄIVE – jouluinen sirkuskuvaelma

Pohjakertomus

Jouluinen tuuli puhaltaa. Lumihiutaleet leijailevat, kieppuvat ja hyrräävät luoden ympärilleen valkeaa. Ilta on pimeä, mutta pimeyden keskellä tuikkii jokin. Sirkusteltta on valaistu kauttaaltaan lämpimällä valolla, mutta sisällä on hyisen kylmä. Paljettiasuista paksuinkaan riitä lämmittämään.  Ei pakkasessa voi leipäänsä tienata, saati joulua viettää.

Pienen kaupungin teatterissa harjoitukset jatkuvat myöhäiseen iltaan. Valmisteilla on vuotuinen nykysirkuksen joulukuvaelma. Kaikki esityksessä olisi muutoin mallillaan, mutta siitä on tulossa tolkuttoman lyhyt. ”Mikä neuvoksi?” ,miettii taiteellinen johtaja.

Teatterin oveen koputetaan. Oven takana seisoo telttasirkuksen väki, he pyytävät päästä sisälle lämpimään.  Tirehtööri ja taiteellinen johtaja aloittavat neuvottelun. Lopulta taiteellinen johtaja tokaisee: ”Pääsette esiintymään joulusirkukseemme, kunhan ette hymyile liian leveästi ja päristä rumpuja niin, että yleisön tärykalvot halkeavat”.

Joulusirkus valmistuu ja perinteisen ja nykysirkuksen väki ystävystyvät. Ensi-illan alkaessa tunnelma on taianomainen, yleisöä on tupa täynnä. Tirehtööri ja taiteellinen johtaja päättävät viimeinkin rentoutua. ”Enää ei olisikaan mitään tehtävissä” ,naurahtaa tirehtööri.

Teatteria ympäröi valkoinen kaupunki. Vaikka pakkanen kiristyy, on sisällä ihanan lämmintä ja mukava olla. Kaupungin valot loistavat ja hiutaleet jatkavat leijailuaan. Ikkunoista voi nähdä jotakin hyvin kaunista – häivähdyksen lumen kimallusta.

Lumihäive- jouluinen sirkuskuvaelma saa visuaaliset ideansa pohjakertomuksen esityksen ensi-illasta. Pohjakertomuksesta huolimatta esitys ei sisällä juonellista kerrontaa. Esiintyjinä ovat Oulun Taidekoulun sirkuslinjan alkeis- ja jatkoryhmien (Sirkus 1 ja Sirkus 2) oppilaat. Tänä syksynä Sirkus 2- ryhmän oppilaat ovat halutessaan saaneet valita oman esitysmusiikkinsa.

Esitykset 10.-11.12. klo 19
(Sali 3)

Liput 4€ (kutsuvieraat, kulttuuripassiset ja taikkarilaiset 0€)
Ennakkovaraukset tekstiviestinä 044 703 9218,
lunastus pe 9.12. klo 16:een mennessä,
ovimyynti 30 min. ennen näytösten alkua

Oulun taidekoulu / Nuottasaari-talo
Isoakatu 94

90120 OULU

 

 

Jakolinkki