Ajankohtaista

< Takaisin

TÄSSÄ JA NYT | Visuaalisen taiteen linjan vuosinäyttely 2023

Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen linjan vuosinäyttelyn juliste 2023

Oulun taidekoulun visuaalisen taiteen linjan vuosinäyttely

TÄSSÄ JA NYT

Avoinna: 23.5.– 9.6.2023, ma–pe klo 14.00–18.00
Muina aikoina ryhmät sopimuksen mukaan (puh. 040 6288909)
Oulun taidekoulun Taikkarigalleriassa Nuottasaari-talossa, Isokatu 94

Tässä ja nyt -näyttelyssä on esillä lukuvuoden 2022–2023 aikana valmistuneita teoksia Oulun taidekoulun kuvataide-, sarjakuva-, animaatio-, tarinataide- sekä arkkitehtuuri, kuvataide ja käsityö -ryhmien 5–20-vuotiailta oppilailta. Avajaispäivänä maanantaina 22.5.2023 julkaistaan myös animaatioryhmien Vuoden animaatiot sekä sarjakuvaryhmien Hetkinen Viiva-sarjakuva-albumi.

Vuoden aikana Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen linjan oppilaat ovat tehneet omia töitä pohtien, havainnoiden ja tutkien vuoden teemaa nykytaide ja hetkellisyys. Oppilaat ovat työskennelleet eri tekniikoilla ja materiaaleilla kuvataiteen, arkkitehtuurin, käsitöiden, muotoilun, sarjakuvien ja animaation aiheisiin ja työskentelytapoihin tutustuen. Oppitunneilla on perehdytty siihen, mitä kaikkea nykytaide on ja pohdittu nykytaiteen suhdetta taidehistoriaan.

Teosten innoituksena on toiminut oppilaiden oma elämä ja nykyhetki, joita tarkastellaan esimerkiksi muotokuvien, eläinten, rakennetun ympäristön ja eri materiaalien sekä eri aikakausien taiteilijoiden kautta. Näyttelyssä on esillä lasten- ja nuorten eri aiheiden innoittamana toteuttamia maalauksia, piirustuksia, veistoksia, tekstiiliteoksia, keramiikkaa, sarjakuvia, grafiikkaa ja pienoismalleja.

Lisätietoja:

Oulun taidekoulun
Visuaalisen taiteen vastaava opettaja
Päivi Paakinaho
040 6288909
paivi.paakinaho@eduouka.fi

Jakolinkki