Ajankohtaista

< Takaisin

Vesijohtojen kunnossapitohuuhtelu Haukiputaalla (päivitetty 6.5.2020)

Vesijohtojen kunnossapitohuuhtelu Haukiputaalla (päivitetty 6.5.2020)

Haukiputaan kaupunginosassa tehdään runkovesijohtojen kunnossapitohuuhtelua seuraavan huuhteluohjelman mukaisesti. Huuhtelun etenemisestä alueittain ja sen tarkemmasta ajankohdasta kerrotaan lisäksi tienvarsi-ilmoituksissa, jotka tuodaan kohteeseen vähintään päivää ennen suunnitellun huuhtelun aloittamista.

Huuhtelussa vettä juoksutetaan runkovesijohdosta suurella virtaamalla, jolloin verkostoon mahdollisesti kertyneet saostumat irtoavat ja poistuvat. Tavallisesti saostuma koostuu putkistojen sisäpinnoille kertyneestä ruskehtavasta rautasakasta. Runkojohtojen huuhtelun vaikutus ei kuitenkaan ulotu talojohtoihin, joten talousvedessä saattaa silti esiintyä lyhytaikaisesti samentumaa. Talojohdosta samentuma poistuu nopeasti juoksuttamalla vettä KYLMÄLTÄ PUOLELTA esim. kastelu postista tai keittiön hanasta. Samentumasta ei ole terveydellistä haittaa, mutta ruoan laittoa ja valkopyykin pesemistä kannattaa välttää kunnes vesi on jälleen kirkasta.

Oulun Vesi pahoittelee huuhtelusta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, mutta toimenpide on välttämätön talousveden korkean laadun takaamiseksi.

Lisätietoja huuhtelun etenemisestä voi tiedustella alueen putkimestareilta: Laitinen: 0400 739629 ja Toljamo 046 9232210

 Vko 19

Siikasaari, Keiska, Siipolanvainio, Siipola, Putaankylä, Martinniemi

Vko 20

Martinniemi, Kurtinhauta,  Häyrysenniemi, Mietunperä, Parkumäki, Ukkolanperä, Luukela,

Halosenniemi

Vko 21

Niemeläntörmä, Tolppatörmä, Tuohilaakso, Kuivalanperä,  Asema, Jokikylä, Onkamo

Vko 22

Annalankangas, Viikki, Simppula, Haapakangas 1, 2 ja 3 Takkuranta, Pohjois Kello, Käpylänperä

Vko 23

Kello, Kiviniemi, Virpiniemi

Vko 24

Hietalanmäki, Kellon asema, Holstinmäki, Piimäperä, Kalimenkylä

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona