Nuoret juovat vettä.

Ajankohtaista

< Takaisin

Kloori varmistaa veden hygieenisyyden - fluoria ei lisätä

Kloorin käytön tarpeellisuus vedenpuhdistuksessa määräytyy raakaveden laadun perusteella. Kanta-Oulussa Oulujoesta saatava pintavesi tulee aina desinfioida kloorilla, jotta vesi on varmasti kuntalaiselle hygieenistä. Lain mukaan pintavesi on aina desinfioitava kloorilla. Veden kloorauksessa käytetään niin kutsuttua sidottua klooria, joka ei haise samalla tavalla kuin vaikkapa uimahalleissa käytettävä vapaa kloori.

Jokaisella vesilaitoksella on omat tavoitteet kloorin raja-arvoille. Oulun Vedessä tavoite on 0,28–0,32 milligrammaa litrassa ja loppukesällä määrää voidaan hieman nostaa, kun jokivesi lämpenee.

Desinfioinnilla pyritään varmistamaan, ettei vesi sisällä tauteja aiheuttavia mikrobeja. Klooraus keksittiin noin sata vuotta sitten ja se on yleisin tapa desinfioida vettä. Klooria tulee riittää perimmäiseenkin putkeen, ja se varmistetaan verkostonäytteillä. Kloorauksen käyttöönotto on ollut merkittävin edistysaskel veden hygienian ja sen kautta väestön yleisen terveydentilan parantamiseksi.

Sen sijaan Oulun alueen veteen ei lisätä fluoria lainkaan.

Lisätietoja veden laadusta Oulussa 

Jakolinkki

Linkki toiminta-alueeesen

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Häiriöt kartalla

Asioi verkossa

 

Anna palautetta

Mittarilukeman ilmoittaminen 

Liittymissopimuksen tilaus

 

Sprinkleriliittymissopimuksen tilaus

Liitoslausunnon tilaus

Ilmoitus omistajanvaihdoksesta

Vuokralaisen laskutuksen päättäminen

Karttaotteen tilaus