Koulukirjasto muistuttaa OUTI-kortista - Ajankohtaista - Oulunsalon Kirkonkylän koulu - Oulun kaupunki

Yhteystiedot

  • Käyntiosoite work Koulutie 4, Oulu
  • Puhelin Rehtori Jouko Jokirinta cell 050 388 7005
    Koulusihteeri Susanna Heikkinen cell 044 497 3087
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Koulukirjasto muistuttaa OUTI-kortista

Oulun koulukirjasto ottaa käyttöön kaupunginkirjaston OUTI-kirjastokortin lainaajakorttina lokakuussa samalla kun Koha-lainausjärjestelmä otetaan käyttöön. Jos lapsella ei vielä ole kaupunginkirjaston OUTI-kirjastokorttia, hänen pitäisi hakea sellainen kaupunginkirjastosta huoltajansa kanssa. Ensimmäisen kortin saa maksutta. Jos jollakulla perusasteen oppilaalla OUTI-kortti on kadonnut, saa myös kadonneen kortin tilalle uuden kirjastokortin maksuttomasti, kunhan noutaa kortin marraskuun loppuun mennessä.

 

Opettajat keräävät OUTI-kortit oppilailta kouluissa ja koulukirjasto-opettajat lisäävät korttiin koulukirjaston lainausominaisuuden. Tämä tehdään vaiheittain eri kouluissa. Osa vanhemmista on käsittänyt asian niin, että heidän täytyy hakea lapselleen uusi OUTI-kortti, vaikka vanha on olemassa. Näin ei siis ole, vaan vanha OUTI-kortti käy. Jatkossa sama kortti käy siis  kaikissa kaupunginkirjastoissa ja koulukirjastoissa. Koululaisia opetetaan nyt kuljettamaan kirjastokorttia repussa, että kortti olisi aina käytettävissä sekä koulussa että kirjastossa vapaa-aikana.

 

Kastellin, Kaukovainion, Kiviniemen, Madetojan musiikkilukion, Paulaharjun,  Pohjankartanon ja  Ritaharjun koulun oppilailla on jo käytössä OUTI-kortti, koska he käyttävät kombikirjastoa. Tämä tiedote ei koske näiden koulujen oppilaita tai vanhempia.

 

Mahdolliset kaupunginkirjastossa syntyneet maksut (esim. palauttamattomista lainoista) eivät estä lainaamasta koulukirjastosta. Mikäli kortti katoaa, on siitä ilmoitettava sekä kaupunginkirjastoon että opettajalle. Outi-kirjastokortin käyttöoikeus koulukirjastoissa loppuu 9. luokan jälkeen (jos oppilas ei jatka lukioon); kortti toimii siitä eteenpäin edelleen kaupunginkirjaston toimipisteissä. Koulukirjaston kirjat palautetaan jatkossakin koulukirjastoon.

T: Koulukirjaston väki