Ajankohtaista

< Takaisin

Avoimuutta rakentamassa - verkkokeskustelu kansalaisjärjestöille 29.9.

Voisimmeko avoimuudella yhdessä tukea luottamuksen vahvistamista yhteiskunnan eri toimijoiden välillä? Näyttäytyykö avoin hallinto sinulle vain korulauseena juhlapuheissa? Millainen kumppani julkinen hallinto voisi olla kansalaisjärjestöille ja kansalaisille? Mitä uutta yhteistyöstä ja sen mahdollisuuksista on opittu korona-aikana?

Valtiovarainministeriö järjestää Avoimuutta rakentamassa -tilaisuuden 29.9.2020 klo 8-9 verkkokeskusteluna. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Oulun ja Rovaniemen seuduilla toimiville kansalaisjärjestöille

Tilaisuuden tavoitteena on ymmärtää, mitä kansalaisjärjestöt ja kansalaiset toivovat, että avoimuuden ja osallisuuden edistämisessä julkisessa hallinnossa saataisiin yhdessä toimeenpantua. 

Valtiovarainministeriö haluaa kuulla ja keskustella, mitä kansalaiset ja järjestöt toivovat, että avoimen hallinnon yhteisessä kehittämistyössä tehtäisiin ja miten se voisi sitä tukea. 

Tilaisuuden ohjelma:

Tervetulotoivotus
Mitä yritämme tehdä, jotta avoin hallinto palvelisi kansalaisjärjestöjä paremmin?
– lyhyt alustus
Mitä haluatte, että tekisimme yhdessä sen eteen?
– yhteinen keskustelu
Mihin päädyimme? Mitä jatkossa?
– keskustelun anti

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 18.9.2020. 

Tilaisuuden osallistumislinkki lähetetään erikseen kaikille ilmoittautuneille.
Kutsua saa mielellään jakaa myös eteenpäin.

Tilaisuus on osa avoimen hallinnon aluekierrosta, joka järjestetään kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Keväällä järjestettiin tilaisuudet Tampereella, Kokkolassa ja Salossa, jonka jälkeen kiertue jouduttiin keskeyttämään koronatilanteen vuoksi. Tilanteen jatkuessa, syksylle siirretyt tilaisuudet Jyväskylän, Mikkelin, Kuopion, Oulun ja Rovaniemen osalta järjestetään nyt verkkoseminaareina.

Jakolinkki

Kokousasiakirjat