Ajankohtaista

< Takaisin

Hyvä asuinympäristö, palvelut ja turvallisuus korostuivat kuntalaiskyselyn vastauksissa

Oululaisten mielestä hyvän kotikaupungin tärkeimmät asiat ovat hyvä asuinympäristö, hyvät palvelut ja turvallisuus. Nämä asiat koettiin tärkeimmiksi Kuntaliiton kuntalaiskyselyssä, joka toteutettiin keväällä 2017.

Samat asiat nousivat tärkeiksi myös muissa kyselyyn osallistuneissa kunnissa. Lisäksi erityisesti Oulussa perhe ja muut läheiset nousivat tärkeimpien asioiden joukkoon.

Oulaisista 62 prosenttia arvioi Oulun sijoittuvan melko tai erittäin hyvin kuntien välisessä "hyvä asua ja elää" -vertailussa. Tulos on parempi kuin kuntien keskiarvo 58 prosenttia. Espoo, Tampere ja Turku sijoittuivat tässä vertailussa jonkin verran Oulua paremmin.

40 kuntaa mukana

Kuntaliitto toteutti keväällä 2017 kuntalaiskyselyn, jossa on kartoitettu kuntalaisten mielipiteitä asuinkunnastaan, kunnallisista palveluista, päätöksenteosta ja osallistumisesta. Kysely on osa ARTTU2-tutkimusohjelmaa, johon osallistuu 40 tutkimuskuntaa.

Oulussa ARTTU 2 -kuntalaiskyselyyn vastasi 639 henkilöä.

Vastaajat arvioivat parhaiksi oululaisiksi kuntapalveluiksi kirjaston, ja kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä kierrätys- ja jätehuoltopalvelut.

 

Tutustu tarkemmin kyselyn tuloksiin
Yhteenveto Arttu 2 -kuntalaiskyselyn 2017 vastauksista (pdf)

 

Lisätietoa medialle: 

suunnittelija Virpi Knuutinen
konsernihallinto Oulun kaupunki
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ouka.fi
p. 044 703 1244

Jakolinkki

Kokousasiakirjat