Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunkineuvos Kari Nenoselle Oulu-mitali n:o 44

Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.12.2017 myöntää kaupunkineuvos Kari Nenoselle Oulu-mitalin n:o 44 hänen työstään ja ansioistaan Oulun kaupunginjohtajana sekä Pohjois-Pohjanmaan alueen merkittävistä muista tehtävistään. Vantaan kaupunginjohtajana ollessaan hän on edelleenkin tukenut merkittävästi Oulun kaupungin tavoitteiden ja pyrkimysten eteenpäin viemistä.

Oulu-mitali luovutettiin kaupunkineuvos Kari Nenoselle perjantaina 6.4.2018 Oulun kaupungintalon juhlasalissa kaupungin järjestämässä juhlatilaisuudessa.

Kaupunkineuvos Kari Nenonen palveli vuosina 1996-2006 Oulun kaupunkia, viimeksi Oulun kaupunginjohtajana. Sitä ennen hän oli Oulun kaupunginvaltuuston jäsen. Ennen kaupungin palvelukseen tuloa Kari Nenonen oli mm. Haukiputaan kunnan, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton ja Pohjois-Pohjanmaan liiton palveluksessa elinkeinoasiainsihteerinä/maakuntasihteerinä ja kehittämispäällikkönä. Ennen Oulun kaupunginjohtajaksi tuloaan hän toimi kaupungin kansainvälistymispäällikkönä ja elinkeinojohtajana. Hän on lähes 30 vuoden ajan palvellut Oulun kaupunkia ja Oulun seutua merkittävissä tehtävissä. Yksi tärkeimpiä asioita, joissa Kari Nenonen teki merkittävän työn, oli Oulun pääseminen takaisin 1990 –luvun lopulla EU:n alueellisten rakennerahastojen ohjelmiin.

Oulu-mitalin myöntämisestä tekevät esityksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja yhdessä.

Numeroitu Oulu-mitali voidaan myöntää oululaiselle henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ansioista tieteen, urheilun, taiteen tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista.

Oulu-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Riitta Helevä ja se valmistui kaupungin 375-juhlavuoden kunniaksi. Ensimmäinen Oulu-mitali myönnettiin 1986. Viimeisimpiä mitalin saajia ovat olleet tohtori Arto Koski, Luulajan ylipormestari Karl Petersen, Rössypottuseura ja Norjan kuningas Harald V.

 

Lisätiedot:

suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1125

 

Jakolinkki

Kokousasiakirjat