Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunkistrategian valmistelu etenee – maanantaina valtuutetut työstävät strategian sisältöjä

Oulun kaupunki työstää uutta kaupunkistrategiaa. Maanantaina 8.11. on vuorossa kaupunginvaltuuston toinen strategiaseminaari. Syksyn aikana työstettävä kaupunkistrategia 2030 tulee päätettäväksi tammikuussa 2022.

Toisessa strategiaseminaarissa kuullaan kaupunkistrategian valmistelutilanteesta ja työstetään sisältöä painopisteisiin. Tilaisuudessa kuullaan matkailun uudesta ajasta ja Oulun seudun potentiaalista sekä vetovoimaisesta kaupunkikeskustasta. Tilaisuudessa kuullaan myös nuorten edustajien puheenvuoro.

Strategian valmistelun keskeisiä tavoitteita ovat kestävän kasvun vauhdittaminen ja kulttuuri-ilmastonmuutos.  Painopisteitä ovat yritysmyönteinen Oulu, miten Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu 2026 vahvistaa veto- ja pitovoimaa, miten sivistys rakentaa kestävää ja kansainvälistä Oulua, Hiilineutraali Oulu sekä kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen hyvinvointialueuudistuksen jälkeen. Kaupunkistrategiassa linjataan myös kaupunkiorganisaatiota koskevat kestävän talouden ja henkilöstöpolitiikan strategiset tavoitteet.

Kaupunkistrategian valmistelun kanssa samaan aikaan kulkee myös muita suunnitteluprosesseja: talousarvio 2022 ja toimintasuunnitelma 2023-2024 ja hyvinvointialueen perustamiseen valmistautuminen.

 

Jakolinkki

Kokousasiakirjat