Ajankohtaista

< Takaisin

Lähidemokratiatoimikunta myönsi tunnustuspalkinnon omaishoidon kehittämiselle

Oulun kaupungin lähidemokratiatoimikunta on myöntänyt tunnustuspalkinnon Oulun seudun omaishoitajat ry:lle ja heidän vuorovaikutukselliselle omaishoidon kehittämisen toimintatavalle. Tunnustuspalkinto jaetaan maanantaina 26.4. klo 12 Aleksinkulmassa. Paikalla on edustus Oulun seudun omaishoitajat ry:stä ja lähidemokratiatoimikunnasta. Myöhemmin myös omaishoitajia huomioidaan tarjoamalla heille jäätelöt.

Lähidemokratiatoimikunnan tunnustuspalkinto myönnetään valtuustokausittain toimijalle, joka on edistänyt ansioituneesti ja konkreettisesti lähidemokratiatyötä Oulussa. Tällä kertaa tunnustuspalkinnon kriteereinä olivat Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma 2019-2021 ja Oulun kaupungin arvot.

Vuorovaikutuksellisessa omaishoidon kehittämisen toimintatavassa kehitetään yhdessä omaishoitoperheiden, kaupungin ja yhdistyksen kesken. Konkreettisesti kehittäminen tapahtuu omaisraadeissa ja yhteistyöfoorumilla. Omaisraadit kokoavat alueen omaishoitajat, heidän läheisensä ja omaishoidon parissa työskentelevät ammattilaiset keskustelemaan yhdessä. Omaisraadeista ideat ja palautteet viedään yhteistyöfoorumille, jossa kaupungin viranhaltijat ja Oulun seudun omaishoitajat ry:n edustajat miettivät niihin ratkaisuja.

Lähidemokratiatoimikuntaa haluaa nostaa esiin omaishoitajien yhteiskunnallisesti ja eettisesti arvokkaan ja tärkeän tehtävän. Omaishoidon kehittämisen toimintatapa vahvistaa omaishoitajien osallisuutta ja lisää heidän vaikuttamismahdollisuuksiaan. Omaisraadit tukevat omaishoitajia myös käytännön asioissa. Toimintatavassa on mukana alueellisuus, sillä omaisraadit kokoontuvat eri puolilla Oulua. Lähidemokratiatoimikunta pitää tärkeänä, että toimintatavassa on nähtävillä vuorovaikutussuunnitelmassa painotettu keskinäiseen arvostukseen perustuva vuorovaikutus ja ratkaisujen etsiminen yhdessä erilaisten toimijoiden kautta.

Oulun seudun omaishoitajat ry:ssä palkinto otettiin iloisena ja tyytyväisenä vastaan.
”Tunnustuspalkinto merkitsee meille sitä, että pitkäjänteinen kehittämistyömme omaishoitajien tukemiseksi on huomioitu ja malli hyväksi todettu, Oulun seudun omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja Minnamaria Salminen kertoo. Toimintamalli on vuonna 2017 saanut oikeusministeriön myöntämän demokratiapalkinnon kunniamaininnan.

Ansioitunutta lähidemokratiatoimijaa oli mahdollista esittää 26.2. - 19.3.2021. Ehdotuksia tunnustuspalkinnon saajaksi saatiin yhteensä 14 kappaletta.

Kuvassa ylärivissä Minna Hernberg (Oulun seudun omaishoitajat ry) ja Marja Heikkinen (Oulun seudun omaishoitajat ry), keskellä Oskar Olaussen (lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtaja) , Eija Tuomaala (Lähidemokratiatoimikunnan varapuheenjohtaja) ja Minnamaria Salminen (Oulun seudun omaishoitajat ry) sekä alarivissä Pasi Laukka (Lähidemokratiatoimikunnan esittelijä) ja Taina Pitkänen (Oulun seudun omaishoitajat ry).


Lisätiedot:
Pasi Laukka, yhteisötoiminnan päällikkö ja lähidemokratiatoimikunnan esittelijä, p. 044 703 1638, pasi.laukka[at]ouka.fi

Jakolinkki

Kokousasiakirjat