Norjan kuninkaalle luovutettiin lounaan yhteydessä Oulu-mitali - Ajankohtaista - Päätöksenteko ja hallinto - Päätöksenteko ja hallinto - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Norjan kuninkaalle luovutettiin lounaan yhteydessä Oulu-mitali

Norjan kuningas Harald V:lle lahjoitettiin Oulun kaupungintalon lounaan yhteydessä Oulu-mitali numero 43. Kaupunginhallitus myönsi kaupungin korkeimman kunnianosoituksen 5.9.2016.

Aiemmin numeroitu Oulu-mitali on myönnetty muun muassa Nepalin ja Ruotsin kuninkaille sekä Neuvostoliiton johtajalle Mihail Gorbatsoville. Oulu-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Riitta Helevä ja sitä on jaettu 1986 lähtien. Pronssiin lyöty mitali kuvaa Oulua valon ja vesien kaupunkina.

Kaupungintalolla kuningasparille seurueineen tarjoiltiin alkuruoaksi samettista mustatorvisienikeittoa talon leipäkolmion kanssa. Pääruokana oli ahvenfileitä lehtikaalipedillä tilliperunoiden, glaseerattujen porkkanoiden ja valkoviinikastikkeen kera. Jälkiruoaksi yli 150-henkinen kutsuvierasjoukko nautti lakkapannacottaa marjoin koristeltuna, karpalomelbaa ja marenkirouhetta sekä käsintehtyjä oululaisia tervakonvehteja.

Lounaalla olivat paikalla mm. Oulun kaupungin virkamies- ja poliittinen johto, norjalaisministereitä sekä tieteen, yrittäjien ja pohjoisen Euroopan yhteistyön edustajia.

Lisätietoja: Oulun kaupungin viestintäjohtaja Sirkka Keränen p. 044 703 1140 ja erityisesti tarjoilusta

Lisätietoja erityisesti tarjoilusta: Oulun Serviisin työnjohtaja Leena Saloranta p. 040 058 8854


Kokousasiakirjat Kokousasiakirjat