Ajankohtaista

< Takaisin

Vielä ehdit: Osallistuvan budjetoinnin äänestys avoinna oululaisille 15.10. saakka

Äänestys vuoden 2020 osallistuvan budjetoinnin suunnitelmista on alkanut. Äänestykseen ovat edenneet tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoiset 12 suunnitelmaa.

Tärkeimmiksi äänestettyjä ehdotuksia rahoitetaan loppuvuoden aikana yhteensä 35 000 eurolla. Oululaiset saavat äänestää osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä sähköisesti 1.-15.10. osoitteessa: mesenaatti.me/oulu-osbu/

Äänestäjän tulee rekisteröityä Mesenaatti.me-sivustolla. Äänestyksessä käytetään vahvaa tunnistautumista. Äänestykseen voivat osallistua vain Oulussa asuvat.

”Olemme taas saaneet monia ehdotuksia tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin rahoituskierrokselle ja olemme voineet käydä prosessin aikana mielenkiintoisia keskusteluja työpajoissa kuntalaisten ja asiantuntijoidemme kanssa. Erityisen iloisia olemme yhteistyöstä Mesenaatti.me Oy:n kanssa ja heidän Oulun kaupungille suunnittelemastaan osallistuvan budjetoinnin äänestystyökalusta”, Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka kertoo.

”On mahtavaa päästä perinteisen joukkorahoituksen lisäksi vihdoin tarjoamaan kaupungeille myös muita osallisuuden työkaluja. Nyt julkaistu äänestysalusta on vielä pilotti. Syksyn aikana rakennamme vuodelle 2021 kokonaisuuden, jossa yksinkertaisen äänestämisen lisäksi budjettia voi allokoida tai ääniä jakaa haluamassaan suhteessa useammalle eri hankkeelle. Äänestäminen yhdessä tai erikseen joukkorahoituksen kanssa mahdollistaa kiinnostavia uusia osallisuustyökaluja kaupunkilaisille”, Tanja Jänicke, yksi Mesenaatti Oy:n perustajista kuvailee.

”Nyt äänestyksessä olevat oululaisten itse ideoimat projektit ovat kaikki niin herkullisia, että tekisi mieli äänestää niistä jokaista. Harmi, kun en asu Oulussa!", Jänicke lisää.

Osallistuva budjetointi on talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistävä prosessi, joka vahvistaa dialogia ja yhteistyötä eri ihmisten, yhteisöjen ja kaupungin kesken. 

Oulun osallistavan budjetoinnin äänestys Mesenaatti.me-sivustolla
Yhdenvertainen Oulu -hanke Otakantaa.fi-palvelussa
Oulun kaupungin osallistuva budjetoinnin kotisivu


Lisätiedot: 
Pasi Laukka, yhteisötoiminnan päällikkö, p. 044 7031638, pasi.laukka[at]ouka.fi

Jakolinkki

Kokousasiakirjat