Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu on avoimen hallinnon esimerkkikaupunki

Suomessa vietetään Avoimen hallinnon teemaviikkoa 5. – 13.3. Viikko on osa kansainvälistä Open Government Partnership -ohjelmaa. 

Avoimen hallinnon periaatteisiin ovat sitoutuneet kaikki julkiset toimijat. Avoimen hallinnon kolmannessa toimintaohjelmassa painopisteinä ovat ymmärrettävyys, julkisuus ja avoin maakunta.

Kunnista erityisesti Oulu on ottanut avoimuuden keskeiseksi arvokseen tänä vuonna.
Oulu tekee avoimen hallinnon systemaattista kehitystyötä koko kaupunkiorganisaatiossa. Esimerkiksi Väestörekisterikeskuksen hallinnoiman Avoin data -ohjelman kautta julkiset tietovarannot avautuvat myös yksityisen sektorin hyödynnettäviksi. 

Avoin hallinto -ohjelman juuret ovat Obaman hallinnossa. Suomessa Avoin hallinto -hanketta hallinnoi valtiovarainministeriö.
Hankkeella pyritään edistämään hallinnon avoimuutta ja tiedon avaamista, varmistamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen mahdollisuuden osallistua yhteiskunnan kehittämiseen ja korruption torjumiseen.
Valtiovarainministeriön hallintopolitiikan keskeisiä tavoitteita ovat osallisuus ja kansalaisten vahva luottamus sekä eheä, toimiva ja turvallinen yhteiskunta ja palvelujärjestelmä.

Teemaviikolla valtiovarainministeriö järjestää useita tapahtumia ja työpajoja. 

Lisätietoja valtiovarainministeriön nettisivuiltta http://vm.fi/hallinnon-avoimuus/avoin-hallinto

 

Oulun kaupungin avoimen hallinnon toimintaohjelmasta lisätietoja antavat
johtaja Ari Heikkinen, konsernihallinto, puh. 040 070 0507
kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Merja Niemelä, puh. 044 703 1645

 

Jakolinkki

Kokousasiakirjat