Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun uuden kaupunkistrategian valmistelu alkaa – uusi kaupunkistrategia tulee päätöksentekoon tammikuussa 2022

Oulun kaupunki aloittaa uuden kaupunkistrategian työstämisen maanantaina 6.9. kaupunginvaltuuston ensimmäisellä strategiaseminaarilla. Syksyn aikana työstettävä kaupunkistrategia 2030 tulee päätöksentekoon tammikuussa 2022.

Kaupunginvaltuusto työstää strategiaa 1. strategiaseminaarissa 6.9. ja 2. strategiaseminaarissa 8.11. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston strategiakäsittelyt ovat tammikuussa 2022.

Kaupunkistrategiaa työstetään syksyn aikana myös kaupungin johtoryhmissä (Oulun Digi, sivistys- ja kulttuuripalvelut, hyvinvointipalvelut, yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, BusinessOulu ja konsernihallinto). Strategiatyöhön tulee loka-marraskuun aikana mukaan sidosryhmiä elinkeinoelämästä, Oulun innovaatioallianssista, kaupungin neuvostot, Oulun nuorten edustajisto One sekä lähidemokratia- ja tasa-arvotoimikunta. Nuorten valtuutettujen kanssa järjestetään lokakuussa kaikille avoin webinaari, jossa pureudutaan tulevaisuuden Oulun menestystekijöihin.

Ensimmäisessä kaupunginvaltuuston strategiaseminaarissa käydään läpi tilannekuvaa ja toimintaympäristöä ja luonnostellaan kaupungin visiota. Myöhemmin tehdään strategialuonnos ja arvioidaan tärkeimpiä strategian painopisteitä. Strategiaa työstetään mm. elinvoiman ja vaikuttamisen, hyvinvoinnin, osallisuuden ja sosiaalisen kestävyyden, ympäristön kestävyyden sekä talouden kestävyyden ja digitaalisuuden näkökulmista. Strategia viimeistellään ja indikaattoreiden tavoitteet päätetään tammikuussa. Päätöksenteon jälkeen päivitetään strategian toteuttamisohjelmat. Oulun elinkeinopoliittinen ohjelma päivitetään samaan aikaan kaupunkistrategin valmistelun rinnalla.

Kaupunkistrategian valmistelun kanssa samaan aikaan kulkee myös muita suunnitteluprosesseja: talousarvio 2022 ja toimintasuunnitelma 2023-2024, hyvinvointialueen perustaminen ja yhdyspinnat, kaupungin johtamisjärjestelmä, pormestarimalliselvitys sekä kaupungin organisoituminen 1.1.2023 alkaen -valmistelu.

 

Lisätiedot:

strategiajohtaja Kari-Pekka Kronqvist, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1257

 

 

Valtuuston strategiaseminaari 6.9. ohjelma 

  • Seminaarin avaus, valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen​
  • Kaupunkistrategian valmistelu; kaupunkistrategia Oulu 2026 toteutumisen arviointi sekä osallisuus-sivuston käyttö, strategiajohtaja Kari-Pekka Kronqvist​
  • Lähtökohtia toimintaympäristöstä kaupunkistrategian valmisteluun, kaupunginjohtaja Päivi Laajala​
  • Menestyvät kaupungit ja kaupunkilaiset – kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, Helsingin yliopisto​
  • Oulun Brändi ja kuntalaisten näkemykset, viestintäjohtaja Mikko Salmi​
  • Pienryhmäkeskustelu: Mitkä ovat keskeisimmät toimintaympäristöstä nousevat kysymykset, joihin kaupungin strategisissa valinnoissa tulisi ottaa kantaa? ​
  • Koonti ja jatkovalmistelu​

Jakolinkki

Kokousasiakirjat