Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjoisen Turvallisuusfoorumi 17.2 klo 9.30 – seuraa lähetystä kaupungin Youtube-kanavalla

Pohjoisen Turvallisuusfoorumi järjestetään perjantaina 17.2. klo 9.30 Oulussa. Tilaisuus käsittelee Suomen turvallisuuspoliittisen tilanteen muutosta. Turvallisuusfoorumin ohjelmassa on klo 10.00 alkaen paneelikeskustelu, johon osallistuvat SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen, Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, Vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Holopainen ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo. Paneelin moderoi Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.

Pohjoisen Turvallisuusfoorumin tavoitteena on nostaa pohjoisen muuttunut geopoliittinen tilanne ja sen laajat vaikutukset Suomen turvallisuuspolitiikkaan valtakunnalliseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Pohjoisen Turvallisuusfoorumi etsii yhdessä vastauksia polttaviin ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten ”Kuinka turvallinen on pohjoinen vuonna 2025?” tai ”Mitä muutos merkitsee Suomelle ja kuinka pohjoinen luo turvaa koko Suomelle?”

”Pohjoisen merkitys kasvaa Venäjän hyökkäyssodan ja Suomen tulevan NATO-jäsenyyden myötä. On tärkeää käydä laajaa keskustelua pohjoisen turvallisuuspoliittisesta roolista tulevaisuuden Suomessa. Panostukset pohjoisen infraan vahvistavat koko Suomen valmiutta,” toteaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

”Nostamme esille myös elinvoiman merkityksen tulevaisuuden huoltovarmuudelle ja turvallisuudelle. Pohjoisen osaaminen, energia ja luonnonvarat luovat elinvoimaa paitsi Suomeen ja suomalaisille, myös laajemmin” , toteaa Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

 

Pohjoisen Turvallisuusfoorumin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Lapin aluehallintovirasto ja Oulun kaupunki.

Tilaisuuden aamupäivän osuutta voi seurata 17.2. klo 9.30 alkaen Oulun kaupungin Youtube-kanavalla 

Jakolinkki

Kokousasiakirjat