Ajankohtaista

< Takaisin

Vastaa kyselyyn ja vaikuta Oulun kaupungin hallinnon avoimuuteen


Oulun kaupungin avoimen hallinnon toimintasuunnitelman laatiminen vuosille 2020-23 on käynnissä. Siihen liittyen on avattu lyhyt kysely kaikille oululaisille.  Kysely on avoinna 12.5.2020 saakka. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Oulussa avoin hallinto tarkoittaa kaikkea sitä, mikä tuo kaupunkia ja sen toimintaa lähemmäs asukkaita. Avoimen hallinnon lähtökohtana on avata tietoa asukkaille ymmärrettävässä muodossa, sekä vahvistaa asukkaiden yhdenvertaista osallisuutta.

Avoimen hallinnon suunnitelmalla ja siinä asetetuilla toimenpiteillä halutaan varmistaa, että oululaisilla on yhä laajemmat mahdollisuudet osallistua kaupunkinsa kehittämiseen, sekä vahvistaa asukkaiden luottamusta kaupungin toimintaan.

Oulun kaupunki on sitoutunut kertomaan avoimesti ja läpinäkyvästi kaupungin toiminnasta, ellei sille ole lakiperustaista estettä. Avoin vuorovaikutus ja viestintä tarkoittaa selkeää kieltä sekä viestinnän ja dialogin ymmärrettävyyttä.

Kaupungin palveluiden tulee olla sellaisia, että kaikki voivat niitä yhdenvertaisesti käyttää rajoituksista riippumatta. Muun muassa tällaisessa yhteydessä Oulun kaupunki hyödyntää kokemusasiantuntijoita.

Voit tutustua Oulun avoimen hallinnon toimintasuunnitelman luonnokseen vuosille 2020-23 sekä aiempien vuosien suunnitelmaan Avoin hallinto -sivulla. 


Lisätiedot:
Ari Heikkinen, konsernipalvelujen johtaja, p. 040 070 0507, ari.heikkinen[at]ouka.fi
Merja Niemelä, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori, p. 044 703 1645, merja.1.niemela[at]ouka.fi

Jakolinkki

Kokousasiakirjat