Osallistu ja vaikuta

Kuntalainen voi vaikuttaa kaupungin asioihin äänestämällä joka neljäs vuosi järjestettävissä kunnallisvaaleissa. Tämän lisäksi kuntalaisilla on monia muita osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kuten aloitteiden tekeminen, palautteen antaminen, yhteyden ottaminen luottamushenkilöihin ja viranhaltijoihin sekä osallistuminen yleisötilaisuuksiin, kyselyihin ja keskusteluun.

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee kuntalaisten osallisuutta ja vaikuttamista. Tavoitteena on Oulu, jossa jokainen voi osallistua ja vaikuttaa asuinalueensa ja koko kaupungin yhteisten asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Yhteisötoiminnan alta löydät lisätietoja alueellisista asukasilloista, asukastuvista sekä asukasyhteisöistä.

Lasten ja nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen kehittäminen on yksi Oulun kaupungin painopistealueista. Kaupungin organisaatiossa toiminta on sivistys- ja kulttuuripalveluiden organisoimaa.

Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen 2015-2018 –hankkeen tavoitteena on 15-29-vuotiaiden sosiaalisen osallisuuden ja yhteiskuntavalmiuksien lisääminen. Hanke kehittää sosiaalisen innovoinnin mahdollisuuksia, kunnan palvelutuotannon asiakaslähtöisyyttä sekä kestävää kumppanuutta kaupunkiorganisaation ja 3. sektorin toimijoiden välille.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunginhallitus esittää verojen pitämistä ennallaan

Oulun kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupungin tulo- ja kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan. Kaupungin tuloveroprosentti on tällä hetkellä 20 ja kiinteistövero vakituisten asuinrakennusten osalta 0,50 prosenttia. Muiden asuinrakennusten kiinteistövero on 0,93, yleinen kiinteistövero 1,15, voimalaitosten kiinteistövero 3,10 ja yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero 0,16 prosenttia. Rakentamattomille rakennuspaikoille ei ole määritelty erillistä kiinteistöveroprosenttia.

Kaupunginhallitus teki päätöksen esityksestä verojen tasoksi Raahessa pidetyssä kaksipäiväisessä talousarviokokouksessa.

Talousarvion käsittely jäi kokouksessa kesken, ja sitä jatketaan tulevissa kaupunginhallituksen kokouksissa. Tavoitteena on, että kaupunginhallitus saa osaltaan talousarvion käsiteltyä kokouksessa 26. marraskuuta. Kaupunginhallituksen jäsenet ovat tehneet yli 40 muutosesitystä kaupunginjohtajan talousarvioesitykseen. Valtuusto päättää talousarviosta 17. joulukuuta.

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/osallistu