Osallistu ja vaikuta

Kuntalainen voi vaikuttaa kaupungin asioihin äänestämällä joka neljäs vuosi järjestettävissä kunnallisvaaleissa. Tämän lisäksi kuntalaisilla on monia muita osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kuten aloitteiden tekeminen, palautteen antaminen, yhteyden ottaminen luottamushenkilöihin ja viranhaltijoihin sekä osallistuminen yleisötilaisuuksiin, kyselyihin ja keskusteluun.

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee kuntalaisten osallisuutta ja vaikuttamista. Tavoitteena on Oulu, jossa jokainen voi osallistua ja vaikuttaa asuinalueensa ja koko kaupungin yhteisten asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Yhteisötoiminnan alta löydät lisätietoja alueellisista asukasilloista, asukastuvista sekä asukasyhteisöistä.

Lasten ja nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen kehittäminen on yksi Oulun kaupungin painopistealueista. Kaupungin organisaatiossa toiminta on sivistys- ja kulttuuripalveluiden organisoimaa.

Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen 2015-2018 –hankkeen tavoitteena on 15-29-vuotiaiden sosiaalisen osallisuuden ja yhteiskuntavalmiuksien lisääminen. Hanke kehittää sosiaalisen innovoinnin mahdollisuuksia, kunnan palvelutuotannon asiakaslähtöisyyttä sekä kestävää kumppanuutta kaupunkiorganisaation ja 3. sektorin toimijoiden välille.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunginhallitus 14.1. Ennakkotiedote päätöksistä

Oulun kaupunginhallitus 14.1.2019/Ennakkotiedote päätöksistä

 

1. Infot. Merkittiin tiedoksi. Kiikelin tontinluovutuskilpailu, Vammaispalvelujen kuljetuspalvelut, Kiinankieliset sähköpostit ja kaupungin tablet-käytännöt.

2. Kaupunginhallituksen jatkodelegoinnin muuttaminen 1.1.2019. Asia jätettiin pöydälle.

3. Maankäyttösopimuksen tekeminen keskustassa, Isokatu 5. Päätösehdotus hyväksyttiin.

4. Maankäyttösopimusten tekeminen Karjasillalla, 564-13-58-1 ja -9, Taka-Lyötyn katu 2, Kapellimestarinkatu 2, Asunto Oy Oulun Taka-Lyötynaukio 2, Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä. Husso, Haapanen, Salmi, Raudaskoski poistuivat tämän asian käsittelyn ajaksi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

5. Asemakaavan ja tonttijaon muutos 564-2352, Myllytullin kaupunginosa (Makasiinikatu 6). Päätösehdotus hyväksyttiin, edelleen kaupunginvaltuustolle.

6. Valtuustoaloite kaupungin jäsenyyksistä. Päätösehdotus hyväksyttiin.

7. Lauta-, johto- ja toimikuntien sekä viranhaltijoiden päätökset. Ei otettu.

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/osallistu