Osallistu ja vaikuta

Kuntalainen voi vaikuttaa kaupungin asioihin äänestämällä joka neljäs vuosi järjestettävissä kunnallisvaaleissa. Tämän lisäksi kuntalaisilla on monia muita osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kuten aloitteiden tekeminen, palautteen antaminen, yhteyden ottaminen luottamushenkilöihin ja viranhaltijoihin sekä osallistuminen yleisötilaisuuksiin, kyselyihin ja keskusteluun.

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee kuntalaisten osallisuutta ja vaikuttamista. Tavoitteena on Oulu, jossa jokainen voi osallistua ja vaikuttaa asuinalueensa ja koko kaupungin yhteisten asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Yhteisötoiminnan alta löydät lisätietoja alueellisista asukasilloista, asukastuvista sekä asukasyhteisöistä.

Lasten ja nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen kehittäminen on yksi Oulun kaupungin painopistealueista. Kaupungin organisaatiossa toiminta on sivistys- ja kulttuuripalveluiden organisoimaa.

Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen 2015-2018 –hankkeen tavoitteena on 15-29-vuotiaiden sosiaalisen osallisuuden ja yhteiskuntavalmiuksien lisääminen. Hanke kehittää sosiaalisen innovoinnin mahdollisuuksia, kunnan palvelutuotannon asiakaslähtöisyyttä sekä kestävää kumppanuutta kaupunkiorganisaation ja 3. sektorin toimijoiden välille.

Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupungintalon remontti ei ala vielä keväällä 2019

Kaupungintalon remontin suunnittelu ja kilpailutukset venyttävät remontin aloitusajankohtaa niin, että purku- ja korjaustyöt pääsevät näillä näkymin alkamaan vasta vuoden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla. Lähes koko kaupungintalon henkilöstö on jo muuttanut marraskuun kuluessa väistötiloihin Isokadulla, mutta kokous- ja vieraanvaraisuustoimintoja sekä keittiön toimintoja on ollut määrä jatkaa vuodenvaihteeseen saakka kaupungintalolla.

Nyt kuitenkin remontin aikataulujen tarkennuttua kokous- ja vieraanvaraisuustoiminnot ja keittiön toiminta jatkuvat kaupungintalolla ensi kesään 2019 saakka. Ensi syksyn osalta tilanne tarkentuu kevään kuluessa.

Käytännössä ensi kesään asti jatkuvat kaupungintalolla

  • Serviisin lounasravintolatoiminta Susiteetissa
  • vastaanotot, lounaat ja illalliset ym. vieraanvaraisuus ykköskerroksessa ja juhlasalissa
  • valtuuston, kaupunginhallituksen, lautakuntien ym. toimielinten sekä valtuustoryhmien kokoukset ykköskerroksessa
  • suhdetoiminnan toimisto ja valtuuston puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimistojen toiminnot ykköskerroksessa
  • kaupunginjohtajan tarpeisiin erityisesti maanantaisia kokouspäiviä varten varataan työpiste kaupungintalolta. Kaupunginjohtajan varsinainen toimisto siirtyy kuitenkin joulun alla Isokadulle

Isokadun väistötiloihin ei tule lounastarjoilua ainakaan ennen syksyä 2019, ei myöskään Oulu10:in, kun palvelut löytyvät kaupungintalolta.

 

Lisätiedot:

johtaja Ari Heikkinen, konsernipalvelut, Oulun kaupunki, puh. 0400 700 507

johtaja Jouko Leskinen, Oulun Tilakeskus, puh. 044 703 2510

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/osallistu