Talous

Talousarvio 2019

Oulun kaupungin talousarvio vuodelle 2019 hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 17.12.2018.

 

Oulun kaupungin talousarviot

Tilinpäätökset ja toimintakertomukset

Katso myös

Talousarvion 2020 käsittely

Päätöksenteko vuoden 2020 talousarviosta noudattaa seuraavaa aikataulua:

  • Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 8.10.2019
  • Kaupunginhallituksen budjettiriihi 31.10.-1.11.2019
  • Kaupunginhallituksen talousarviokäsittely 11.11. ja 18.11.2019
  • Kaupunginvaltuuston talousarviokäsittely alkaa 2.12.2019
  • Kaupunginvaltuuston päätökset 9.12.2019

Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunkielämän kehittämiseen keskittyvä Kaupunkitila avautuu helmikuussa

Hallituskadulla sijaitsevaan Vakuutustornin liiketilaan avautuu 5. helmikuuta Kaupunkitila. Kaupunkitila pyrkii kevään ajan vahvistamaan oululaisen kaupunkikehittämisen uutta suuntaa ja tarjoamaan kaupunkilaisille yhteisen tekemisen tilan.

Kaupunkitilassa voi piipahtaa esittämässä oman ideansa tai ratkaisunsa oululaisen kaupunkielämän kehittämiseksi. Siellä voi jutella, keskustella ja purnata kahvikupin ääressä tai osallistua erilaisiin yhteiskehittämisen työpajoihin. Lisäksi tilassa esitellään kaupunkilaisten hiljaista tietoa, taitoja ja tekoja sekä oululaista kaupunkikulttuuria. Kaupunkitila tarjoaa myös pieniä, osallisuuden teemoihin liittyviä tapahtumia. Tila on avoinna arkipäivisin klo 10-18.

Kaupunkitilan avaaminen perustuu tarpeeseen parantaa asukkaiden osallisuutta sekä eri toimijoiden ja toimialueiden välistä dialogia. Se luo uusia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä ja päätöksentekoon. Kaupunkitila on helposti saavutettava, keskeisellä paikalla sijaitseva tila, joka mahdollistaa ihmisten välisen yhteisen tekemisen avoimesti ja läpinäkyvästi. Keskustelevan demokratian ja sosiaalisen kestävyyden vahvistamiseksi vaikuttamisen keinot ja mahdollisuudet tulee löytyä helposti.

Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen tilakokeilun tavoitteena on vahvistaa dialogia ja vuorovaikutusta, etsiä ratkaisuja tämän hetken haasteisiin ja kokeilla uusia ideoita yhdessä asukkaiden, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Kaupunkitila toimii neljän kuukauden ajan Tornin Akvaariossa helmikuusta toukokuuhun.

Kaupunkitilan www-sivut avautuvat viikolla 5.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Jaakko Jokipii, jaakko.jokipii@ouka.fi, p. 044 703 8307

Projektityöntekijä Hanna Jakku, hanna.jakku@ouka.fi, p. 050 3468 537

 

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/talous