Talous

Talousarvio 2019

Kaupunginjohtajan esitys Oulun kaupungin talousarvioksi vuodelle 2019.

Talousarviokirja (pdf)

Talousarvion esittelydiat (pdf)

Talousarviotiedote 8.10.2018

 

Taustamateriaali: Hallinto- ja asiantuntijatehtävissä toimiva henkilöstö Oulun kaupungissa - nykytilan kartoitus 26.6.2018 (pdf)

 

Oulun kaupungin talousarviot

Tilinpäätökset ja toimintakertomukset


Oulun kaupungin talouden ja toiminnan kehittämisohjelma 2010-2012

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi kesällä 2009 laajan kehittämisohjelman, jossa edellytetään palvelutuotannon ja palveluiden järjestämisen kehittämistä, omistajapoliittisia linjauksia ja omistajaohjauksen kehittämistä, elinkeinopoliittisia toimenpiteitä, johtamisjärjestelmän kehittämistä ja työllisyyttä parantavia toimenpiteitä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi linjaukset 23.8.2010.

Oulun kaupungin hankintaohjelma

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi 13.6.2017 uuden hankintaohjelman.

Talousarvion 2019 käsittely

Päätöksenteko vuoden 2019 talousarviosta noudattaa seuraavaa aikataulua:

  • Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 8.10.2018
  • Kaupunginhallituksen budjettiriihi 1.-2.11.2018
  • Kaupunginhallituksen talousarviokäsittely 12.11., 19.11. ja 26.11.2018
  • Kaupunginvaltuuston talousarviokäsittely alkaa 10.12.2018
  • Kaupunginvaltuuston päätökset 17.12.2018

Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunkielämän kehittämiseen keskittyvä Kaupunkitila avautuu helmikuussa

Hallituskadulla sijaitsevaan Vakuutustornin liiketilaan avautuu 5. helmikuuta Kaupunkitila. Kaupunkitila pyrkii kevään ajan vahvistamaan oululaisen kaupunkikehittämisen uutta suuntaa ja tarjoamaan kaupunkilaisille yhteisen tekemisen tilan.

Kaupunkitilassa voi piipahtaa esittämässä oman ideansa tai ratkaisunsa oululaisen kaupunkielämän kehittämiseksi. Siellä voi jutella, keskustella ja purnata kahvikupin ääressä tai osallistua erilaisiin yhteiskehittämisen työpajoihin. Lisäksi tilassa esitellään kaupunkilaisten hiljaista tietoa, taitoja ja tekoja sekä oululaista kaupunkikulttuuria. Kaupunkitila tarjoaa myös pieniä, osallisuuden teemoihin liittyviä tapahtumia. Tila on avoinna arkipäivisin klo 10-18.

Kaupunkitilan avaaminen perustuu tarpeeseen parantaa asukkaiden osallisuutta sekä eri toimijoiden ja toimialueiden välistä dialogia. Se luo uusia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä ja päätöksentekoon. Kaupunkitila on helposti saavutettava, keskeisellä paikalla sijaitseva tila, joka mahdollistaa ihmisten välisen yhteisen tekemisen avoimesti ja läpinäkyvästi. Keskustelevan demokratian ja sosiaalisen kestävyyden vahvistamiseksi vaikuttamisen keinot ja mahdollisuudet tulee löytyä helposti.

Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen tilakokeilun tavoitteena on vahvistaa dialogia ja vuorovaikutusta, etsiä ratkaisuja tämän hetken haasteisiin ja kokeilla uusia ideoita yhdessä asukkaiden, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Kaupunkitila toimii neljän kuukauden ajan Tornin Akvaariossa helmikuusta toukokuuhun.

Kaupunkitilan www-sivut avautuvat viikolla 5.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Jaakko Jokipii, jaakko.jokipii@ouka.fi, p. 044 703 8307

Projektityöntekijä Hanna Jakku, hanna.jakku@ouka.fi, p. 050 3468 537

 

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/talous