In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista päivähoidossa Ajankohtaista päivähoidossa

< Takaisin

Ympäristökasvatusta palkittiin Vihreä lippu -tunnuksin

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura on myöntänyt kestävän kehityksen kasvatuksen Vihreä lippu -sertifikaatin yhteensä 25 Oulun alueen päiväkodille, koululle, oppilaitokselle ja partiolippukunnalle.

Lipun saaneet toimijat edistävät arjessaan monipuolista ja innostavaa ympäristökasvatusta sekä vähentävät tavoitteellisesti ympäristökuormitustaan. Toiminnan voimavarana ovat lapset ja nuoret, joka osallistuvat aktiivisesti niin projektien suunnitteluun, toteutukseen kuin tulosten arviointiin.

Vihreä lippu -ohjelmaa koordinoi Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ja paikallisesti osallistujat saavat tukea myös ohjelman alueellisilta edistäjiltä. Timosenkosken luontokoulu ja Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen Alakööki ovat ympäristökasvatuksen asiantuntijoita ja Vihreän lipun edistäjiä Oulun alueella.

Edistäjät ovat Vihreä Lippu -ohjelman asiantuntijoita, jotka tukevat ohjelmaan osallistuvia päiväkoteja ja kouluja tarjoamalla koulutusta ja järjestämällä tapahtumia.

Alueemme yhteistä päiväkotien ja koulujen Vihreä lippu -raatilaisten juhlaa vietettiin Hupisaarilla torstaina 12.5. Paikalla oli lähes sata lasta ja nuorta suorittamassa toiminnallisia tehtävärasteja sekä nauttimassa eväitä.

Osallistujat löytyvät kunnittain Vihreän lipun nettisivuilta.

Vihreä lippu:

• Kasvatusalan kestävän kehityksen ohjelma sekä kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki.
• Tavoittaa Suomessa 300 toimijaa kattaen 90 000 lasta, nuorta ja aikuista.
• Ohjelmaa koordinoi Suomen Ympäristökasvatuksen Seura. Maamme ruotsinkielisestä palvelusta vastaa Natur och Miljö -organisaatio.
• Osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, jota luotsaa maailman suurin ympäristökasvatusjärjestö Foundation for Environmental Education (FEE).
• Tavoittaa maailmanlaajuisesti yli 48 000 koulua, joissa opiskelee noin 13 miljoonaa oppilasta 58 eri maassa.


Lisätiedot:
Varhaiskasvatuksen Alakööki, Jenni Hämäläinen, p. 044 7035391
Timosenkosken luontokoulu, Marika Jussila, p. 044 7039156