Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

5-vuotiaiden varhaiskasvatuksen kokeilu pienentää asiakasmaksuja


5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus on alkanut kokeiluna Oulussa elokuun alusta. Vuonna 2013 syntyneet oululaislapset saavat varhaiskasvatusta maksutta 20 tuntia viikossa. Kokeilu kestää heinäkuun 2019 loppuun. 

Jos lapsi on maksuttoman 20 tunnin varhaiskasvatuksen lisäksi varhaiskasvatuksessa yli 3 tuntia päivittäin tai yli 13 päivää kuukaudessa, maksua peritään 60 prosenttia kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta. 

Jos lapsi on maksuttoman 20 tunnin varhaiskasvatuksen lisäksi varhaiskasvatuksessa 1-2 tuntia päivittäin (yhteensä 5-6 tuntia päivittäin), maksua peritään 45 prosenttia kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta.

Jos lapsi on varhaiskasvatuksessa päivittäin (4 tuntia/päivä) ja sen lisäksi varhaiskasvatuksessa 13 päivää kuukaudessa, peritään maksua 45 prosenttia kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta. 

Jos lapsi on säännöllisesti varhaiskasvatuksessa päivittäin (4 tuntia/päivä) ja sen lisäksi varhaiskasvatuksessa 10 päivää kuukaudessa, peritään maksua 30 prosenttia kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta.

Yksityinen varhaiskasvatus on mukana kokeilussa, ja 5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatusaika otetaan huomioon, kun perheen palvelusetelin omavastuuosuutta määritellään. Yksityiset päiväkodit tiedottavat asiasta omia asiakasperheitään.
 

Lisätietoja:  
Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi, p. 08 558 45300, varhaiskasvatusmaksut(at)ouka.fi 
Puhelinpäivystys arkisin klo 9–12

Jakolinkki

 

Esiopetuksen Wilma

Wilma-ohje huoltajille (pdf)
 

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja