Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Hoitoaikaperusteisesta asiakaslaskutusmallista luovutaan varhaiskasvatuksessa

Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt 16.11.2017 kokouksessaan luopua toistaiseksi hoitoaikaisen asiakaslaskutuksen mallista tammikuusta 2018 alkaen.

Marras- ja joulukuun asiakasmaksut muodostuvat perheen valitseman tuntiluokan mukaisesti. Toivomme, että perheet pysyvät sovitussa tuntiluokassa marras- ja joulukuun ajan vaikka mahdollisista ylityksistä ei muodostu lisämaksua. Sopimusmuutoksia ei enää näin lyhyellä aikavälillä ole mahdollista tehdä.

TietoEdun ja Läsnän käyttö päättyy päiväkodeissa

Oulun kaupungin ja Tieto Oyj:n yhteisellä päätöksellä Läsnän ja TietoEdun käyttö päättyy 1.12.2017. Päätökseen vaikuttaneita syitä ovat olleet käyttöönottoprojektin viivästyminen sekä hoitoaikaperusteisesta laskutusta tukevien toiminnallisuuksien puuttuminen.

Tästä seuraa, ettei hoitoaikavarauksia ja poissaoloja enää ilmoiteta TietoEdun kautta 1.12. jälkeen. Poissaolot ilmoitetaan sähköisen asioinnin kautta www.ouka.fi/ph-asiointi tai paperisella lomakkeella. Vuorohoitoyksiköihin hoitoaikavaraukset toimitetaan joko sähköpostilla tai paperisena viimeistään edellisen viikon sunnuntaihin klo 24.00 mennessä.

Lasten läsnäolon kirjausten tekeminen puhelimella loppuu joulukuun alussa. NFC-tunnisteet kerätään takaisin päiväkotiin.

Läsnän käyttö jatkuu perhepäivähoidossa

Perhepäivähoidossa jatketaan Läsnän käyttöä kuten nytkin, paitsi huoltajien TietoEduun tekemät hoitoaikavaraukset ja poissaolomerkinnät jäävät pois.

Uudet asiakasmaksuperusteet astuvat voimaan 1.1.2018

Uusista asiakasmaksuperusteista päätetään joulukuun aikana. Näistä päätöksistä ja niiden aiheuttamista toimenpiteistä tiedotetaan perheitä erikseen.

Muistutus joulunajan poissaolojen ilmoittamisesta

Mikäli et ole vielä ilmoittanut lapsesi joulunajan poissaoloja, tee se sähköisen asioinnin kautta tai paperisella lomakkeella 1.12.2017 mennessä. Lisätietoja varhaiskasvatusen aukiolopoikkeuksista löydät täältä.

 

Pahoittelemme muutoksista johtuvaa epäselvää tilannetta ja ylimääräistä vaivaa!
 

Terveisin,
Varhaiskasvatusjohtaja Ulla Rissanen
ulla.rissanen@ouka.fi
 

Voit antaa palautetta ja kysymyksiä myös kaupungin palautepalvelun kautta: https://e-kartta.ouka.fi/efeedback

Jakolinkki

 

Esiopetuksen Wilma

Wilma-ohje huoltajille (pdf)
 

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja