Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Oulun oppilas- ja opiskelijahuollon tuottamia materiaaleja kasvattajilleOulussa työskentelee yhteensä 32 koulukuraattoria ja 32 koulupsykologia esiopetuksesta lukioon ja ammatilliseen koulutukseen. Heistä esi- ja perusopetuksessa on 22 kuraattoria ja 22 psykologia, lukioissa viisi kuraattoria ja viisi psykologia sekä ammatillisissa oppilaitoksissa myös viisi molempia.

Oulussa on lisäksi työskennellyt puolitoista vuotta varhaiskasvatuksen kuraattori ja psykologi Herukan, Palokan, Pateniemen, Rajakylän ja Riekonmarjan päiväkodeissa. Heidän työpanoksensa mahdollistui osana laajaa Positiivinen diskriminaatio -hanketta. Työ päättyy nyt vuodenvaihteessa.

Oulun kaupungin oppilas- ja opiskelijahuollon työntekijät ovat tehneet videoita ja podcasteja sekä muiden ammattilaisten että huoltajien käyttöön. Kaikki alta löytyvät materiaalit ovat Youtubessa.
 

Videoita pienten lasten huoltajille

Varhaiskasvatuksen kuraattori Paula Koskinen ja varhaiskasvatuksen psykologi Nina Sassali ovat tehneet kasvattajien työn tueksi viisi lyhyttä videota (kesto n. 2–6 min./video).  Videot on tarkoitettu ensisijaisesti pienten lasten vanhemmille ja niille työntekijöille, jotka työskentelevät pienten lasten parissa.  Aiheet valittiin huoltajien toiveiden perusteella.

Kun lapsi koettelee rajoja
Kuinka kiukku kesytetään
Pienten lasten pelot 
Lapsen suru 
​​​​​​​Pienten lasten pelaaminen 

 

Podcasteja yläkouluikäisille ja heidän vanhemmilleen

Viisi podcastia on tehty yläkouluikäisten ja heidän huoltajiensa toivomista teemoista. Ajatuksia kerättiin Metsokankaan koulussa. Podcasteissa on mukana kokemusasiantuntijoita. Kolme podcastia on suunnattu erityisesti yläkouluikäisille ja yksi jakso vanhemmille, mutta kaikki jaksot sopivat kuunneltavaksi kaikille.

Oppilashuollon Podcast jakso: Mitä nuoret miettii

Oppilashuollon podcast jakso: Vanhemmuus

Oppilashuollon podcast vanhemmuus-extra: Kolme koria

Oppilashuollon podcast jakso: Päihteet

Oppilashuollon podcast jakso: Mielenterveys

 

Oppilas- ja opiskelijahuollon esittelyvideot

Oppilas- ja opiskelijahuollon esittelyvideot avaavat toimintaa eri koulutusasteilla. Videot on tehty oppilaita ja opiskelijoita sekä huoltajia varten. Videoita on näytetty muun muassa luokissa ja vanhempainilloissa.

Oppilashuollon palvelut esi- ja perusopetuksessa

Opiskelijahuollon palvelut lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa

Opiskelijaterveydenhuollon palvelut ammatillisissa oppilaitoksissa

 

Jakolinkki

Esiopetuksen Wilma

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja