Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Uusi maskisuositus varhaiskasvatukseen ajalle 26.11.–18.12.

Oulu ja koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tästä syystä alueella otetaan käyttöön uusia suosituksia, jotka tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ovat voimassa 18.12.2020 asti.

Oulun kaupungin työpaikoissa otetaan käyttöön maskit sisätiloissa niissä tehtävissä, joissa maskin käyttö on mahdollista. Maskisuositus koskee varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen työntekijöitä, mutta ei lapsia.

Maskisuositus huoltajille

Pyrimme minimoimaan huoltajien kulkemisen päiväkotien sisätiloissa. Jos käyt päiväkodin sisätiloissa esim. lastasi tuodessa tai hakiessa, suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Lasten tuonti- ja hakutilanteissa pyritään aina mahdollisimman lyhyeen oleskeluun päiväkodin alueella ja vain yksi huoltaja tulee sisälle. Hänen tulee olla oireeton.

Avoimeen varhaiskasvatukseen osallistuvien aikuisten toivotaan käyttävän kasvomaskia.

Maskien käyttö auttaa vähentämään altistumistilanteita, karanteeniin joutuvien henkilöiden määrää sekä ehkäisemään jatkotartuntoja. Varhaiskasvatuspalvelujen toimivuuden varmistamiseksi tarvitsemme riittävästi henkilöstöä joka päivä. Maskit suojaavat ennaltaehkäisevästi työntekijöitämme ja lapsia.

Kyseessä on suositus. Noudatamme edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, turvavälejä sekä omissa ryhmissä toimimista. Varhaiskasvatuksen henkilöstö keskustelee maskin käytöstä lasten kanssa. Toivomme, että te huoltajat voisitte vastata lasten mahdollisiin kysymyksiin yhteistyössä henkilöstömme kanssa. Lisätietoja saatte lapsenne varhaiskasvatuspaikasta.

Huoltajat hankkivat itse omat kasvomaskinsa. Oulun kaupunki jakaa vähävaraisille tarkoitettuja pestäviä kangasmaskeja hyvinvointikeskuksissa ja -pisteissä. Vähävaraisille nuorille jaetaan maskeja Byströmin Ohjaamossa. Maskeja jaetaan toimipisteiden aukioloaikoina.

 

Ajantasainen Oulun koronaohjeistus on osoitteessa: www.ouka.fi/korona ja www.ouka.fi/oulu/english/corona

Jakolinkki

Esiopetuksen Wilma

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja