Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen koronatartuntaa ennaltaehkäiseviä toimintatapoja

Hyvät huoltajat!

Tällä hetkellä koronatilanne on rauhallinen, ja Oulun alueella maskisuosituksiin on tullut kevennyksiä. Julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa ja työpaikoilla, ei tarvitse enää käyttää maskia. Maskeja suositellaan kuitenkin käytettäväksi edelleen esimerkiksi sairaaloissa, joukkoliikenteessä ja riskialueelta Suomeen saapuessa. Maskia on kuitenkin hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Käytännössä suositus koskee tilanteita, joissa 1 metrin etäisyyden pitäminen on vaikeaa.

Päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa noudatetaan edelleen koronatartuntaa ennaltaehkäiseviä toimintatapoja sekä muita viranomaisten antamia koronaturvallisuusohjeistuksia.

Voimassa ovat edelleen seuraavat suositukset:

  • Kesäkauden palveluiden turvaamiseksi pyrimme minimoimaan huoltajien kulkemisen päiväkotien sisätiloissa sekä ulkopuoliset kontaktit yksiköissämme. Lasten tuonti- ja hakutilanteissa toivomme aina mahdollisimman lyhyttä oleskelua päiväkodin alueella, ja vain yksi huoltaja tulee sisälle. Hänen tulee olla oireeton, ja lähikontakteissa suosittelemme maskin käyttöä.
     
  • Päiväkodeissa järjestetään tutustumisia uusille lapsille ja perheille mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä hyödyntämällä. Huoltajat ja lapset voivat käydä tutustumassa päiväkodin ja perhepäivähoidon sisätiloihin väljyys- ja hygieniatekijät huomioiden. Lisäksi lapset voivat käydä leikkimässä päiväkodin pihalla toiminta-ajan päätyttyä.
     
  • Noudatamme THL:n lasten koronavirusohjeistuksia. Sairaana lapsi ei voi osallistua varhaiskasvatukseen.

Seuraamme kesän ajan koronatilannetta ja tiedotamme syyskauden käynnistyessä tarkemmin, miten varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa kevennetään muita koronasuosituksia. Samaan aikaan valmistaudumme arvioimaan ja aloittamaan toimenpiteet lasten hyvinvointiin ja oppimiseen liittyvän velan korjaamiseksi.

Tänä vuonna juhlimme Oulun varhaiskasvatuksen 120-vuotisjuhlavuotta. Kevään aikana on julkaistu Mun Oulussa paljon juttuja varhaiskasvatukseen liittyen. Jutut löytyvät helposti osoitteesta: www.munoulu.fi/varhaiskasvatus120v

Kiitos kaikille kuluneesta historiallisesta toimintakaudesta ja oikein hyvää kesää!

Yhteistyöterveisin
varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi

 

Jakolinkki

Esiopetuksen Wilma

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja