Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Varhaiskasvatuksesta voi saada useamman maksuttoman jakson kevään ja kesän aikana

Kevään ja kesän aikana ei poissaolon ajalta peritä asiakasmaksua niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona yhtäjaksoisesti vähintään neljän viikon ajan. Poissaolo voi olla maksutonta ajalla 1.4. - 31.8.2020.

Vähintään neljän viikon yhtäjaksoisia poissaolojaksoja voi olla useampia kevään ja kesän aikana. Kaikki nämä jaksot ovat maksuttomia.

Ilmoita poissaolosta etukäteen

Jotta voimme suunnitella toimintaa etukäteen ja turvata terveelliset olosuhteet lapsille ja henkilöstölle, toivomme, että ilmoitat poissaolosta etukäteen. Voit ilmoittaa poissaolot sähköisesti: Sähköinen asiointi. Voit tehdä poissaoloilmoituksen myös sähköpostilla päiväkodin johtajalle.

Voit ilmoittaa poissaolosta joko kerralla tai jaksoissa allaolevien suositeltujen päivämäärien mukaisesti:

  • Kesäkuun poissaolot 15.5. mennessä
  • Heinäkuun poissaolot 5.6 mennessä
  • Elokuun poissaolot 10.7. mennessä

Kesäajan poissaolo pitää lapsen kunnallisen varhaiskasvatuspaikan voimassa eikä Kelan maksamia lastenhoidon tukia voi saada samalta ajalta. Tukien saanti edellyttää varhaiskasvatuspaikan irtisanomista.

Noin puolet päiväkodeista avoinna koko kesän

Aikaisempina vuosina on heinäkuussa järjestetty päivystysluontoista palvelua muutamassa päiväkodissa/alue. Tällaista keskitystä ei nyt tehdä vaan noin puolet kunnallisista päiväkodeista on avoinna koko kesäkauden toukokuun puolivälistä elokuun alkuun.

Perhepäivähoidossa toimintaa supistetaan hoitajien lomien aikana.

Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksista ja yksityisten päiväkotien kesäpäivystyksestä.

Lue lisää kesällä avoinna olevista päiväkodeista.
 

Jos joudut lomautetuksi, voit tehdä palvelutakuusopimuksen

Kunnallisten päiväkotien asiakasperheet voivat tehdä palvelutakuusopimuksen, jos huoltaja joutuu työttömäksi tai lomautetuksi.  Lue lisää palvelutakuusopimuksesta.

Kriittisellä toimialalla työskentelevien lapsille hoitopaikka kiireellisellä aikataululla

Mikäli työskentelet yhteiskunnan kriittisillä aloilla ja tarvitset lapsellesi esimerkiksi jatketun aukiolon varhaiskasvatuspalvelua, hoitopaikka voidaan järjestää lyhyellä järjestelyajalla. Ilmoita omaan päiväkotiisi välittömästi, kun saat tiedon lapsen hoidon tarpeesta. Katso toimintaohjeet hoitopaikan järjestämisestä kiireellisellä aikataululla.
 

Palveluohjaus- ja asiakasmaksutiimit palvelevat koko kesän

Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi ja asiakasmaksutiimi palvelevat arkipäivisin kaikissa varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa myös kesäaikana.

Palveluohjaus:
puh.  08 558 45300 klo 9.00-12.00 (valitse numero 1)
sähköposti: varhaiskasvatus[at]ouka.fi

Asiakasmaksutiimi:
puh. 08 558 45300 klo 9-12 (valitse numero 2)
sähköposti: varhaiskasvatusmaksut[at]ouka.fi

Jakolinkki

 

Esiopetuksen Wilma

Wilma-ohje huoltajille (pdf)
 

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja