In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Varhaiskasvatuksen hankkeet Varhaiskasvatuksen hankkeet

 

Liikkuva varhaiskasvatus hanke v. 2012–2015

Oulun kaupungin varhaiskasvatus käynnisti Liikkuva varhaiskasvatus -hankkeen v. 2012. Hanke oli kolmivuotinen (v.2012 - 2015) lasten liikunnan kehittämishanke, jonka päätehtävänä oli lapsen päivähoitopäivän liikunnallistaminen. Hankkeen tavoitteena oli lapsen yksilöllisen motorisen kehityksen tukeminen liikunnan avulla, perheiden yhteisten liikuntamahdollisuuksien luominen, henkilöstön liikuntamyönteisen asenteen vahvistaminen ja osaamisen tukeminen sekä liikunnan yhteistyörakenteiden vahvistaminen.

Hankkeen piiriin kuuluivat kaikki Oulun kunnalliset päiväkodit ja hanke toteutettiin päiväkotikohtaisella yhteistyöllä, yksikkökohtaisesti. Hankkeessa pureuduttiin liikuntaan päiväkotikohtaisesti miettien ja keskustellen sen omiin tarpeisiin ja olosuhteisiin liittyen laatimalla liikunnan vuosikello sekä jokaiselle ikäryhmälle omat ryhmäsuunnitelmat, joiden tavoitteena on lisätä liikuntaa arkeen sekä mahdollistaa eri motoristen taitojen harjoittelua jokaisen lapsen kehityksen mukaan.
Jokainen päiväkoti teki myös liikuntavälineinventaarion ja tarvittaessa hankintoja tai hankintasuunnitelman. henkilökuntaa koulutettiin ja tiedottamista tehostettiin. Jokaiseen päiväkotiin on nimetty liikuntavastaava, joka toimii liikunnan yhdyshenkilönä varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattorin ja henkilökunnan välillä. Lisäksi liikuntavastaava toimii innostajana ja liikunta-aktiviteetin ylläpitäjänä omassa päiväkodissaan.

Varhaiskasvatuksen liikuntaa koordinoi liikuntakoordinaattori, joka toimii liikunnan asiantuntijana, tsemppaajana ja koordinaattorina. Oulun varhaiskasvatus on mukana Varhaiskasvatuksen valtakunnallisessa liikkumis- ja hyvinvointiohjelman kehittämistyössä.

Yhteystiedot: Tarja Kuusisto, liikuntakoordinaattori, tarja.kuusisto@ouka.fi p. 050 341 2857