In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Yksityinen perhepäivähoito Yksityinen perhepäivähoito

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan.

Yksityisiä perhepäivähoitajia valvoo Valvira. Kaupunki valvoo Oulussa toimivien yksityisten perhepäivähoitajien toimintaa.

Voit hakea yksityisen hoidon tukea ja siihen liittyvää kuntalisää Kelalta. Oulussa yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän vaihtoehtona on päivähoidon palveluseteli, jonka arvo on tulosidonnainen. Palvelusetelin arvo lasketaan samojen tulorajojen perusteella kuin kunnallisessa päivähoidossa.


Toimi näin

Kysy vapaita hoitopaikkoja varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimistä  p. 08 558 45300, .
Saat tietoa vapaista hoitopaikoista myös Oulun yksityiset päivähoitajat ry:n kotisivuilta.

Palvelusetelin hakeminen:

Kun saat varmistuksen siitä, että lapsesi saa paikan yksityiseen perhepäivähoitoon, tee sähköinen päivähoitohakemus ja toimita tulotietosi sähköisessä asiointipalvelussa. Jos et valinnut palveluseteliä, hae yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää Kelalta.

Yksityiset perhepäivähoitajat ja hoitopaikkahinnat

Paljonko yksityinen perhepäivähoito maksaa?

Voit arvioida yksityisen päivähoidon hoitomaksun suuruuden maksulaskurin avulla.
 

Perhe voi myös palkata työsopimussuhteisen perhepäivähoitajan yksityisen hoidon tuen avulla. Kyseessä on työsuhde, jossa perhe on työnantaja ja hoitaja työntekijä. Perhe etsii hoitajan itse. Työsopimussuhteisen hoitajan tulee olla täysi-ikäinen.

Perhe ja heidän työntekijänsä sopivat yhteisen tapaamisen palvelukoordinaattori  Marja Ojanperän, Paula Sakaranahon, Sanna Paukkusen tai Sini Kahelinin kanssa. On toivottavaa, että sekä työnantaja että työntekijä ovat mukana tapaamisessa.


Oletko hakeutumassa yksityiseksi perhepäivähoitajaksi?

Yksityiseksi perhepäivähoitajaksi haluavan on otettava yhteyttä Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen ja sovittava tapaaminen yksityistä varhaiskasvatusta valvovien palvelukoordinaattoreiden kanssa. Tapaamisessa käydään läpi yksityisenä perhepäivähoitajana toimimiseen liittyviä asioita.

Yksityisellä perhepäivähoitajalla tulee olla alalle soveltuva koulutus.  Oulun kaupunki hyväksyy uusia yrittäjiä kaksi kertaa vuodessa. Pääasialliset toiminnan aloittamisajat ovat joko 1.1. tai 1.8. toimikausien alkaessa.
 

 

Lisätiedot:

Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi
p. 08 558 45300

 
Palvelukoordinaattorit:

Marja Ojanperä
p. 050 562 9723

Sanna Paukkunen
p. 044 703 6988
 
Paula Sakaranaho
p. 044 703 4006

Sini Kahelin
p. 044 703 5306