Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Toimintaohjeet

1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ja täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus

  • ole yhteydessä yksityiseen päiväkotiin ja sovi hoidon aloitus. Tutustu palveluseteliin ja arvioi omavastuunne suuruus laskurilla

2. Täytä tuloselvitys varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointikanavassa eVakassa. Palvelusetelin omavastuun voi hyväksyä korkeimman maksun mukaisesti tai toimittaa tarvittavat liitteet perheen tuloista varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimiin. Päätös palvelusetelistä toimitetaan kotiosoitteeseen.

3. Lapsi aloittaa varhaiskasvatuksen

  • aloitus sovitulla tavalla päiväkodissa. Päiväkoti laskuttaa perhettä omavastuuosuuden verran ja kaupunki maksaa yrittäjälle palvelusetelin arvon mukaan.

Nykyisten asiakkaiden siirtyessä käyttämään palveluseteliä täytyy muistaa lopettaa Kelan maksamat tuet. Yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän voi käydä lopettamassa Kelan sivulta www.kela.fi.

Sijainti kartalla: Päiväkodit