Finn Rescue Artic Hight Capacity Pumping module Finland, FI HCP
 

FI HCP- hankkeen tavoitteena on parantaa veden kuljetusta maa- ja metsäpaloissa ja tulvien torjunnassa Barentsin alueella. FI HCP yksikkö on myös käytettävissä Euroopan alueella.

Arktinen pelastusryhmä (ART) perustettiin alun perin Pohjois-Suomeen neljän pohjoisen pelastuslaitoksen keskinäiseen apuun. ART-tiimillä voidaan tarjota kansainvälistä apua metsäpalojen torjuntaan (GFFF-V). Jokainen neljästä pelastuslaitoksesta ylläpitää 1+3+12 vahvuuden ryhmiä. ART-tiimin kokonaisvahvuus on 65 henkilöä.

Jotta tuleviin haasteisiin voidaan varautua on tarpeen vahvistaa veden kuljetus kapasiteettia maa- ja metsäpalojen torjunnassa Suomessa ja Pohjois-Euroopassa. FI HCP-moduuli on luonnollisesti käytettävissä Euroopassa. Tavoitteena on hankkia monikäyttöiset pumput, joita voidaan käyttää tulva-alueilla suurten vesimäärien pumppausmoduulina (HCP), veden kuljetukseen suurissa tulipaloissa ja maa- ja metsäpalojen sammutuksessa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on päävastuussa hankkeesta ja projektin hallinasta.

Hankeaika ja -budjetti
Hankeaika on 1.9.2020 - 31.12.2020

Hankkeen on rahoittanut DG EHCO (European Civil Protection and Humanitarian Aid)

Hankkeen kokonaisbudjetti on 812 822€, josta Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen, Lapin pelastuslaitoksen, Kainuun pelastuslaitoksen ja Jokilaakson pelastuslaitoksen osuus on yhteensä 203 205€.

Hankepartnerit
Lead Partner: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos / Oulun kaupunki


Muut partnerit:
Jokilaakson pelastuslaitos
Lapin pelastuslaitos
Kainuun pelastuslaitos
Pelastusopisto
Sisäministeriön pelastusosasto

 

                                                                      

                     

Lisätiedot:

Pelastuspäällikkö Mika Haverinen

Vt. palopäällikkö Marko Sipola

Hankkeen rahoittaneen DG ECHO:n verkkosivut