Nuohousmaksut

Nuohoojan työstään saama maksu perustuu nuohoustyössä kertyneeseen yksikkömäärään ja nuohousyksikön hintaan.

Nuohouksen yksikkömäärissä on noudatettu Nuohousalan keskusliitto ry:n suositusta, jonka löydät oheisesta kansiosta "Materiaalipankki".

Nuohousyksikön hinta ja nuohouksen minimiveloitus ovat perustuneet pelastuslaitoksen johtokunnan päätökseen, joista viimeisin on tehty 25.4.2017. Päätöksen mukaan nuohouksen minimiveloitus on 50 yksikköä ja nuohousyksikön arvonlisäveroton hinta Kuusamossa, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella 0,775 €/yksikkö ja muissa pelastustoimialueen kunnissa 0,755 €/yksikkö.

Nämä hinnat olivat voimassa 31.12.2017 saakka. 

 

Oulu-Koillismaan pelastustoimialueen nuohousjärjestelmä uudistuksen vaikutus nuohoustyön hintaan

Oulu-Koillismaan pelastustoimialueen nuohouksessa siirrytään vapaaseen kilpailuun vuoden 2018 alusta alkaen. Nykyinen piirinuohousjärjestelmä jää pois ja kiinteistöjen omistajat voivat sopia nuohouksesta haluamansa nuohoojan kanssa.

PELASTUSLAITOS EI ENÄÄ PÄÄTÄ NUOHOUKSEN MAKSUPERUSTEISTA, VAAN HINNOITTELUSTA PÄÄTTÄVÄT PALVELUNTUOTTAJAT ITSE. 

Pelastustoimialueen nykyisten nuohoojien mukaan nuohouksessa on säilymässä nykyinen, nuohousyksikön hintaan ja nuohoustyössä kertyneeseen yksikkömäärään perustuva hinnoittelu.  Nuohouksen hinnoitteluun saattaa kuitenkin tulla pieniä tarkistuksia. 

 

Nuohouksen hinnan laskentaesimerkki vuodelta 2017

Kiimingissä sijaitseva asuinrakennus, jossa on varaava takka ja puukiuas sekä näitä varten yksi kaksihorminen savupiippu (korkeus 7 metriä). Nuohouksen ajankohta sovittu nuohoojan kierroksen mukaisesti.

    Tulisijat
    - Varaava takka 15 yksikköä
    - Puukiuas 15 yksikköä

    Savupiippu
    - ensimmäinen pystyhormi 20 yksikköä
    - toinen pystyhormi 5 yksikköä

    Ei erikseen tilattuja lisätöitä.

    Maksu: 55 yksikköä * 0,755 €/yksikkö =

    41,53 € + alv 24 % = 51,49 €

 

 

Päivitetty 28.12.2017