Pikku-Vesaisen päiväkoti

  • Postiosoite postal Aittokoskentie 14 91300 Ylikiiminki
  • Puhelin Päiväkodin johtaja Sirpa Sarkkinen cell 044 497 0756
  • Aukioloajat ma-pe klo 6.30 - 17.00
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo
 

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Pikku-Vesaisen päiväkoti

Aittokoskentie 14
91300 Ylikiiminki
p. 044 497 0613

Päiväkodin johtaja

Sirpa Sarkkinen
p. 044 497 0756
sirpa.a.sarkkinen@ouka.fi

Varajohtaja

Suvi Pehkonen
p. 050 562 4688
suvi.pehkonen@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Anneli Lehtikangas
p. 044 703 5309
anneli.lehtikangas@ouka.fi 

Ryhmät

Päiväkodissamme toimii yksi sisarusryhmä, mutta toimimme arjessa mahdollisimman paljon pienryhmissä. Iältään lapset ovat 1-5-vuotiaita. Henkilökuntaan kuuluu varhaiskasvatuksen opettaja, kolme varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja tarvittaessa avustavia henkilöitä (ryhmäavustaja/varhaiserityisavustaja).

Päiväkotimme

Pikku-Vesaisen päiväkoti on vuonna 2005 valmistunut kodinomainen yksikkö luonnon helmassa. Päiväkodissamme toimii sisarusryhmä ja iältään lapset ovat 1-5-vuotiaita.

Toteutamme päiväkodissamme pienryhmätoimintaa. Pienryhmissä toimiminen mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen ja vähentää melua sekä kiirettä päiväkodin arjessa. Yhteisöllinen oppiminen ja eri-ikäisten lasten yhteiset leikit ovat myös talossamme iso rikkaus.
 

Päiväkotimme oppimis- ja leikkiympäristö on monipuolinen niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä on erikokoisia jakotiloja, joita on mahdollista muokata lapsiryhmien tarpeiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Lasten aloitteita ja toiveita kuunnellaan aktiivisesti tilojen hyödyntämisessä.

Ulkona meillä on käytössämme kaksi pihaa. Pihoilta löytyy leikkiteline, erilaisia kiikkuja, liukumäki, kaksi leikkimökkiä ja pelikenttä. Myös oman pihan marjapensaat ovat lasten mieleen. Pihoilla on runsaasti tilaa temmeltää ja talvella laskea mäkeä. Heti aidan takana on hyödynnettävissä upeat lähimetsät ja jokimaisema.  Kävelymatkan päästä löytyy myös leikkipuistoja sekä Vesalan koulun liikuntakentät ja nuotiopaikat. Ulkoilu, retkeily ja luonnossa leikkiminen ovat päiväkotimme toiminnassa isossa roolissa.

Pikku-Vesaisen päiväkoti on saavuttanut toiminnassaan Vihreän lipun kestävän tason laatutunnuksen.
 

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

 

Pikku-Vesaisen päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Jatkettu aukiolo

Jatkettu aukiolo on omalta osaltaan muokkaamassa päiväkodin arkea. Suunnittelemme toiminnan niin, että jokainen lapsi pystyy hoitoajastaan riippumatta osallistumaan suunnitelmalliseen varhaiskasvatukseen. Tämän vuoksi päiväkodissamme toteutetaan mahdollisimman paljon pajatyöskentelyä ja pitkäkestoisia lapsilähtöisiä projekteja. Pienryhmätoiminta ja lähiluonnossa toimiminen ovat myös painopisteitä toiminnassamme.

Lähiluonto ja retket

Retkeilemme lähimetsässä säännöllisesti kerran viikossa ympäri vuoden säällä kuin säällä. Metsäretkillä lapset oppivat viihtymään luonnossa omien kokemusten, elämysten ja aistien kautta. Luonto tarjoaa erinomaiset edellytykset lapsen ominaisille tavoille tutkia,  leikkiä,  kehittää luovuutta ja monipuolisia liikuntataitoja. Luonnon epätasainen maapohja, kiipeilypuut sekä kivet tarjoavat haasteita huomaamatta ja enemmän kuin päällystetty asfalttipiha. Vuodenaikojen vaihtelua seurataan luonnossa leikkien, laulujen ja satujen ja satuhahmojen kautta.

Vihreä Lippu

Syksyllä 2011 aloitimme Vihreä lippu -kestävän kehityksen ohjelman. Ohjelmassa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja perheiden osallisuus. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools -ohjelmaa. Tavoitteemme on huomioida kaikessa toiminnassamme luontoa ja ympäristöä, tuottamaan jätteitä mahdollisimman vähän, lajittelemaan niitä ja kunnioittamaan luontoa ja yhteistä ympäristöämme.  Haluamme kestävän kehityksen periaatteiden olevan osa arkipäivän toimintaa ja omaksumme ne itse tekemällä ja pohtimalla. Vihreässä lipussa yhdistyvät kestävän kehityksen ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen sekä taloudellinen näkökulma. Ensimmäisen Vihreän lipun olemme saaneet toukokuussa 2012. Kestävän tason kriteerit täytimme keväällä 2014.

http://vihrealippu.fi/

Paja- ja projektityöskentely


Päiväkotimme toiminta suunnitellaan niin, että lapset voivat osallistua toimintoihin heidän omien mahdollisuuksiensa mukaan. Pajatyöt musiikista, kädentaidoista, liikunnasta, tutkimisesta ja draamasta/äidinkielestä toteutetaan pienryhmissä. Pajatöissä on huomioitu eri taitotasoisten lasten mahdollisuudet osallistua yhteisiin projekteihin. isommilla lapsilla on mahdollisuus aktiivisesti olla mukana suunnittelemassa ja ideoimassa projektien toimintoja ja aiheita. Pienemmillä lapsilla pajatyöt pyritään toteuttamaan henkilökunnan havaintojen perusteella niin, että lasten omat mielenkiinnon kohteet otetaan suunnittelussa huomioon. Teemme lasten näköistä arkea, jossa on tilaa lasten omille ajatuksille, mielikuvitukselle ja leikille.

Sijainti kartalla: Pikku-Vesaisen päiväkoti

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

Kuva toimii linkkinä Vihreä lippu -toiminnan julkisille nettisivuille.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset