In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Päiväkotimme Päiväkotimme

 

Pikku-Vesaisen päiväkoti on valmistunut vuonna 2005 ja sijaitsee Pekka-Vesaisen patsaan vieressä Ylikiimingissä. Päiväkotimme on jatketun aukiolon yksikkö, joka on avoinna lasten hoidontarpeen mukaan tarvittaessa myös viikonloppuisin. Talossamme vilistää noin parikymmentä 1–5-vuotiasta lasta.

Päiväkotimme tilat ovat monipuoliset niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä leikki- ja oleskelutilojamme ovat Paja, Pirtti, kotileikkihuone, pukuhuone, nukkari sekä sali. Ulkona meillä on käytössämme kaksi pihaa. Etupihallamme on hämähäkkikiikku, hiekkalaatikko sekä leikkimökki. Takapihaltamme löytyy iso hiekkakenttä esimerkiksi pallopelejä varten, leikkimökki, kiipeilyteline, liukumäki, keinuja ja hiekkalaatikko. Löytyypä pihastamme jopa marjapensaitakin pieniä herkutteluhetkiä varten.


Lähiympäristömme mahdollistaa monenlaista tekemistä. Noin 1,5 kilometrin päässä sijaitsevalla Vesalan monitoimitalolla käymme katsomassa yhteisiä tapahtumia sekä talvisin luistelemassa. Viikoittain käymme retkillä lähimetsässä ja talvisin hiihdämme viereisellä pellolla. Kiiminkijoki virtaa kävelymatkan päässä, jonne myös teemme retkiä ympäri vuoden. Retkikohteinamme ovat olleet myös päiväkodin läheisyydessä sijaitsevat leikkikentät.