Ajankohtaista

< Takaisin

Kevätinfo 9. luokkalaisille

Hyvät huoltajat ja peruskoulun päättävä nuori 

Tähän tiedotteeseen on kerätty tietoa siitä, miten tulee menetellä, kun saa opiskelupaikan ja siitä, mitä vaihtoehtoja on olemassa, jos jää ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020.

Saat sähköpostiisi Opetushallitukselta linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi, pistemääräsi sekä mahdolliset varasijasi hakutoiveissa.
Jos sinut hyväksytään opiskelemaan, oppilaitos lähettää sinulle vielä erikseen virallisen päätöksen opiskelijavalinnasta. Oppilaitos voi toimittaa sinulle päätöksen sähköpostilla tai kirjepostilla. Oppilaitos voi julkaista verkkosivullaan niiden hyväksyttyjen opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet siihen luvan hakulomakkeella.
Jos et tule valituksi mihinkään koulutukseen, Opetushallitus lähettää sinulle sähköpostin lisäksi jälkiohjauskirjeen kirjepostilla 11.6.2020.

Ota opiskelupaikka vastaan viimeistään 25.6.2020.

Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan. Oppilaitos voi lisäksi edellyttää, että otat opiskelupaikan vastaan kirjallisesti tai paikan päällä käymällä. Tutustu siis tarkasti oppilaitoksen lähettämiin ohjeisiin. Ilmoitus opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ehdottomasti tehdä oppilaitoksen pyytämällä tavalla mahdollisimman pian, viimeistään 25.6.2020 mennessä. Jos määräaikaa ei noudata, menettää opiskelupaikan. 
Suositus on, että mikäli oppilas saa opiskelupaikan alemmasta hakutoiveesta, paikka otetaan vastaan. Näin varmistetaan se, ettei hän jää kokonaan ilman opiskelupaikkaa. Vaikka hakija ottaa vastaan alemman hakutoiveen paikan, hän jää automaattisesti jonottamaan ylempien hakutoiveiden paikkoja varasijalta.
Varasijalla olevan hakijan valinta etenee sen mukaan, miten valitut ilmoittavat opiskelupaikan vastaanottamisesta. Varasijojen voimassaolo päättyy 14.8.2020. 

Miten oppilas voi toimia, jos hän ei saa opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa? 

 

Opinto-ohjaajat tavoittaa puhelimitse 11. - 12.6. ja 15. - 17.6.2020. Ohjausta ja neuvontaa on tarjolla kesän aikana lisäksi Byströmin Ohjaamossa (Hallituskatu 5a).

 

Yhteistyöterveisin opinto-ohjaat:

Liisa Portaankorva (puh. 044 4973106) ja Anu Viita-aho (puh. 044 4973105

Jakolinkki