In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Tervetuloa opiskelemaan Pohjankartanon yläasteelle lukuvuonna 2016-2017! Toivottavasti olet kerännyt kesän aikana voimia jaksaaksesi pakertaa kykyjesi mukaan läpi lukuvuoden.

Lukuvuoden aikana sinulla on mahdollisuus oppia paljon uusia tietoja ja taitoja. Tiedämme, että ympäröivä elämä on täynnä erilaisia sääntöjä ja ohjeita, joita noudattamalla asiat sujuvat. 

Lukuvuonna 2016-2017 Pohjankartanon koulu on edelleen mittavan peruskorjauksen kohteena. Viime lukuvuonna meillä oli monenlaista arvoitukselli- suutta tulossa remonttia odotellessa. Nyt meillä on jo rutiinia järjestää opetusta kahdessa toimipaikassa. Opetus ei varmasti kärsi liikkumisesta kahden koulun välillä vaan tuo mukavaa virkistymistä ulkoilmassa.

Päivän aikana tapahtuvat vaihdokset eivät saa olla päätarkoitus, eikä sääkään ole aina suosiollinen vaihdokselle. Olen yrittänyt minimoida kesken koulupäivän tapahtuvia vaihtoja lukujärjestystä laatiessani, mutta väistämättä niitä tulee jokaiselle Pohjankartanossa työskentelevälle. Onneksi Karjasillan ja Pohjankartanon välinen etäisyys on lyhyt ja koulujen välillä on turvallinen kevyen liikenteen väylä. Muistakaapa liikennesäännöt siirtyessänne. Yläkoulun hallintotilat ovat edelleen Pohjankartanossa. 

Vaikka Pohjankartanon koulu toimii kahdessa toimipaikassa, säilyvät koulun toiminnot entisellään. Päivisin Pohjankartanossa toimii noin 500 oppilaan perusopetuksen yläluokkien koulu ja noin 350 opiskelijan Madetojan musiikkilukio. Pohjankartanon tavallisten luokkien oppilaat, joita on noin 230, tulevat pääosin Lintulammen ja Teuvo Pakkalan kouluista. Musiikkiluokkalaisia on noin 200. He tulevat Teuvo Pakkalan koulusta ja vuorovuosin Myllyojan ja Tuiran ala-asteilta, joiden musiikkiluokille 3. luokalle on valittu oppilaat ympäri kaupunkia.  7.-luokan musiikkiluokille valitaan oppilaita myös pyrkimisen kautta. Pohjankartanon koulun monimuotoisuutta täydentää lisäluokkaopetus eli ns. kymppiluokkaopetus. Viime vuonna kymppiluokkalaisia oli alle kaksikymmentä. Tänä lukuvuonna heitä on jo liki kolmekymmentä.

Pohjankartanon koulukeskuksessa tärkeimmät yhteistyökumppanimme ovat Madetojan musiikkilukio, Oulu-opisto, Oulun konservatorio ja Madetojan musiikkikeskus. Pohjankartanon koulun tilat ovat päivällä perusopetuksen ja lukion käytössä ja iltaisin Oulu-opiston. Pohjankartanossa järjestetään valtaosa Oulu-opiston opetuksesta, ja täällä sijaitsevat myös Oulu-opiston hallintotilat. Pohjankartanon koulu tekee yhteistyötä opetustilojen osalta myös Oulun konservatorion kanssa ja monissa tapahtumissa Madetojan musiikkikeskuksen kanssa.

Pohjankartanon yläkoulussa saamme nauttia kouluarjen lomassa pidettävistä tasokkaista esityksistä ja tapahtumista. Varmasti yksi kohokohta tänäkin lukuvuonna on yhteinen itsenäisyysjuhla Madetojan musiikkilukion ja Oulun kaupunginorkesterin kanssa.

Toivotan kaikille antoisaa ja oppimishaluista lukuvuotta 2016-2017!

 

Ilpo Hettula
rehtori