Lehden alkutaival
Alkuvuosina Nyyrikissä julkaistiin vain vähän kaunokirjallisia juttuja ja pääsääntöisesti käännöskirjallisuutta. Vuonna 1915 sepitteellinen aines lisääntyi huomattavasti, mutta pääpaino oli jatkuvasti ulkomaisten käännösten varassa – lehdessä ilmestyi mm. Zolan, de Maupassantin, ja Dostojevskin novelleja.
Lehti oli ensimmäisinä vuosinaan pienikokoinen: viisipalstainen ja nelisivuinen. Jokaisessa numerossa oli neljä tai viisi kertomusta. Vuonna 1909 lehti muuttui kuusipalstaiseksi, jolloin sitä ruvettiin painamaan rotaatiokoneella.
Kesti lähes kymmenen vuotta ennen kuin Nyyrikin tulevaisuus oli varma. Vuonna 1915 lehden painos oli noussut ensimmäisen vuoden 1100 kappaleesta 19 000 kappaleeseen. 1929 lehti muuttui vakituisesti 6–sivuiseksi lukuun ottamatta sotavuosia. Vuoden 1945 loppupuolella Nyyrikki ilmestyi vain joka toinen viikko.
Nyyrikin ideologinen linja perustui alkuaan kristillissiveelliselle pohjalle. Tämän lisäksi lehti pyrki myös ajankohtaisuuteen.
Vuosien 1905 ja 1910 numeroissa on eniten uutisluonteisia kirjoituksia. Naisen asemaa niin yhteiskunnassa kuin avioliitossa käsitellään niissä varsin usein. Artikkeleissa korostuu yleensä snellmannilais-hegeliläinen ideologia aviovaimon ja äidin tehtävistä: Naisen kasvatuksen ja koulutuksen ainoa päämäärä on perheenemännyys.
Kotiäitiyttä arvostettiin ehdottomasti. Tarinat, joissa kotiäiti kapinoi osaansa vastaan, päättyvät siihen, että hän huomaa osansa sittenkin olevan onnellinen. Vain yhdessä kertomuksessa kuvaillaan naisen taistelua oikeudestaan omaan ansiotyöhön.
Nyyrikin ensimmäinen numero mainosti kauneusvettä.
Teksti: Petra Klintrup