Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Afterworld 1993-

Mika Kuokkanen: laulu
Petri Sääskö: kitara
Immu Ilmarinen: basso
Marco Sneck: koskettimet
Jani Outinen: rummut

Afterworld perutettiin Oulussa vuonna 1993, aikana jolloin moni muukin metalliyhtye sai alkunsa. Alkuaikojen kokoonpanoon kuuluivat Mika Kuokkanen, Petri Sääskö ja Jani Outinen sekä kitaristi Ville Koskela ja basisti Marko Salo.

Soundin ja Rumban demopalstat kehuivat yhtyettä: Hyviä biisejä hyvin esitettynä. "Jyrää [...] niin että oksat pois" ... (Soundi 7/1996). Rumban (1/1997) mukaan bändi vertautuu Iron Maideniin: "Pätevästi esietettyä perinteistä heavya". Samoihin aikoihin laulusolisti Kuokkanen pyöritti kahta muutakin bändiä, Olipa kerran ja Vomit/Vomit. 

Bändi sai levytyssopimuksen saksalaiselle Noise Recordsille. Debyyttialbumi Dark Side of Mind Afterworld julkaistiin 1999. Äänityksiä oli tehty oululaisella Neo-studiolla talvella 97-98. Albumin 13 raitaa olivat kaikki kolmikon Sääskö-Kuokkanen-Outinen käsialaa. Tyylilaji oli jossakin power metallin ja perinteisen heavyn välimaastossa. Levyn kansikuvana on Joe Petagnon maalaus, joka on saanut vahvasti vaikutteita H.G.Gigerin taiteesta. Kappale To the Afterworld keikkui Suomen singlelistalla ja siitä tehty video sai ruutuaikaa. 

Seuraavana vuonna ilmestyi niinikään Ilmarisen tuottama albumi, Connecting Animals, jossa sävellysvastuu oli Sääsköllä ja tekstit oli tehnyt Outinen. Nopeiden powermetallikappaleiden rinnalla oli hitaampia, melodisia kappaleita. Yllättäen bändi versioi Abbaa kappaleella Money, money, money. 

Afterworld esiintyi mm. Tuska- ja Nummirock-festivaaleilla sekä kiersi yhdessä Sentencedin ja Embrazedin kanssa. Vähitellen bändin toiminta kuitenkin hiipui vuosiksi. Bändi palasi keikoille vuonna 2013. 

Afterworldin FB-sivu
Afterworld Youtubessa

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku