Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Atomic Dog 1988 - 1992

Riku Kukkonen; kitara
Pete West; kitara
Juha "Jupi" Hjelt; basso ja laulu
Jaska Vetämäjärvi; rummut

Atomic Dog rakentui Lutherin ja Riff Raffin jäännöksistä vuonna 1988. Ihan alkuperäisessä kokoonpanossa rumpalina toimi Pasi Timonen. Pasin keskityttyä kuntosalibisnekseen, hänen tilalleen kannujen taakse löytyi Ylikiimingistä Jaska "Jake The Fucking Lake" Vetämäjärvi. Näinpä bändi olikin koossa.

Tämä samainen ryhmä julkaisi vuonna 1989 omakustanne-singlen Feel No Love / Run To Me. Sen tuotti ja äänitti legendaarinen Nixu Nikula (R.I.P.) ja stemmoja lauloi Elvis "Stev Ray" Lassila. Sinkku soi Pohjois-Suomen paikallisradioissa tiuhaan ja viihtyi niiden TOP-10 listoilla. Sinkun ja videon siivittämänä Atomic Dog kiersi keikoilla ympäri Suomea.

Riku käväisi välillä soittamassa vuoden verran Kirkan bändissä, mutta palasi sitten takaisin AD:n riveihin. Bändin loppuvaiheissa kitaristina pyörähtivät myös Ville "Vikke" Mattinen (Ex-IC-Rock) ja Matti "Masa" Palvalehto (Ex-Hardline). Lopullisesti homma hiipui vuonna 1992 Jupin muutettua Helsinkiin, jossa hän perusti Atomic Dick -nimisen power-trion.

V. 2000 jälkeen Jupi Hjelt on ollut toiminut mm. bändeissä Powerdrive, Royal Truck ja Grönholm. Riku Kukkonen on soittanut mm. Austin Mailer ja Bearfoot -yhtyeissä.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku